Омега като симфоник метъл от Epica в "Картини от една изложба"


Омега като симфоник метъл от Epica в "Картини от една изложба"

1156

Пет години след издаването на албума "The Holographic Principle", нидерландската симфоник метъл група Epica представя най-новото заглавие в своята дискография.

В него основните идеи гравитират около теорията на Омега точката от Pierre Teilhard de Chardin, познат у нас с книгите "Човешкият феномен", "Бъдещето на човека" и "За любовта". Става дума за предполагаемо бъдеще, когато всичко във вселената се развива по спирала към крайната точка на синтез, и това именно е точката Омега, която може да се отъждестви с християнския логос, и по-точно с Иисус Христос. Той е "Алфата и Омегата, началото и края", както пише в "Апокалипсиса", или "Откровението на свети Йоан Богослов".

"Какъв е истинският смисъл на живота? Как да се движим из живота вътре в себе си? Всички сме "ин и ян", всички сме направени от светлина и тъмнина, и имаме този лабиринт в себе си, в който се движим. Надявам се да намерим изход от лабиринта и да не се изгубим в лабиринта на себе си", казва основателят на групата Mark Jansen.

Певицата Simone Simmons споделя: "Преди подготвяхме всеки нов албум между две турнета. Този път обаче си взехме една година почивка след най-голямото турне, което сме правили. Отделихме време да презаредим батериите си и да съберем цялата си мотивация да композираме. В миналото бяхме твърде изтощени между две турнета, за да се концентрираме... Освен това сме разпръснати в четири различни държави и е доста трудно да се срещнем на едно и също място.

Беше страхотно преживяване: намерихме красива къща само за нас, всеки имаше своя спалня, свое студио... Joost Van Der Broek, нашият продуцент, също беше там и работихме в екипи по двама или трима души. Това ни позволи непосредствено да споделяме творческите си идеи на място: иначе обикновено ползваме имейл, обменяме файлове и идеи, а това отнема много повече време и резултатът не е същият. Що се отнася до темите, които засягаме в албума, те са за баланса между ин и ян, за сянката и светлината у всеки от нас. Откриваме и търсенето на смисъла на живота, а "омегата "подчертава края на Вселената: научното и духовното се събират в една точка, Големият взрив е началото, а омегата представлява края. Обсъждаме също глобалното затопляне, генното инженерство, депресията, вътрешните борби, борбата между тъмнината и светлината... Това са повтарящи се теми, много духовни и философски, преплетени с теми, които са по-лични за нас".

Сергей Шишов ще представи албума "Омега", записан с участието на солисти, два хора и оркестър, в предаването "Картини от една изложба®" на програма “Хоризонт” по БНР в събота, 25 юни, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички