Десетилетие музикален бунт: No More Many More празнуват 10 години с нова песен и голям концерт в София
Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември

Песента "Избори" на Зорница Славова ft. C-MO спечели Голямата награда на конкурса "Пролет 2023" на БНР


Песента "Избори" на Зорница Славова ft. C-MO спечели Голямата награда на конкурса "Пролет 2023" на БНР

927

Песента "Избори" на Зорница Славова и C-MO (Симеон Желязков) спечели Голямата награда на конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет 2023" на БНР.

Музиката, текстът и аранжиментът са на Зорница Славова. За пръв път носителят на Голямата награда беше избран от професионалното жури по време на галаконцерта на финалистите.  

"За нас беше чест да делим една сцена с всички, които се състезаваха тази вечер. Надяваме се музиката ни да повлияе на всеки от вас. Продължавайте да слушате готина музика", каза Зорница Славова при получаването на приза. Той беше връчен от генералния директор на БНР Милен Митев, който каза: "Днес се прави прекрасна българска музика! Този конкурс съществува толкова дълго време, защото успява да се преоткрива". Голямата награда е красивата пластика на д-р Елизар Милев и звукозапис на нова авторска музика, финансиран и продуциран от БНР в размер на 12 хил. лв.  В миналогодишното издание големият победител стана Кикимора с песента "Сън". 

"Сивото страшно" на Boil (музика и текст Боил Каранейчев; аранжимент: Боил Каранейчев, Емилио Мархолев, Христо Нейчев, Николай Костадинов, Николай Тошев) спечели Наградата за дебют, определена от музикалните редактори в Българското национално радио. Призът беше връчен от продуцента на конкурса Елена Ангелова. "Много благодаря на БНР, на всички вас, че сте тук и подкрепяте артистите! Това е страхотно признание", сподели той.

Наградата на публиката спечели "Самота" на LaTiDa (музика, текст и аранжимент Елизабет Нешева, Яна Балева). Тя беше определена с вота на слушателите, които в продължение на месец гласуваха в платформата на конкурса. "Това е най-голямото признание, което сме получавали досега. За първи път получаваме награда като автори на музика. Вълнуваме се, че сме докоснали толкова много хора", не скриха Яна и Бети. Те получиха специална награда – китара, връчена от Теодора Димчева, управител на "Кремона" – България.

На церемонията беше обявено, че българският участник на фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия, е триото Trigaida. Както MySound.bg писа, те бяха избрани от организаторите на най-големия европейски шоукейс фестивал сред петте номинации, селектирани в България сред 33 кандидати. Оскар Стейн, букинг мениджър на "Евросоник", мотивира избора: "Решението взехме след подробно обсъждане с програмния директор на фестивала. Вярваме, че Ася Пинчева, Иван Шопов и Георги Маринов са много талантливи. Те имат уникална музика, която да предложат на света и ще се откроят на нашето събитие". Trigaida благодариха за отличието и признаха, че това е първата им награда. Призът беше връчен от Теодосий Спасов, член на Управителния съвет на БНР.

Българското национално радио като член на Европейския съюз за радио и телевизия осигуряват участието на българския участник в престижния музикален форум.

Снимка: Ани Петрова, БНР

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички