Приказният спектакъл "Красавицата и Звяра" с премиера в зала 1 на НДК


Приказният спектакъл "Красавицата и Звяра" с премиера в зала 1 на НДК

1176

Магично преживяване – това е най-краткото описание на премиерния спектакъл "Красавицата и Звяра", който ще бъде поставен  в зала 1 на НДК от 19.00 ч. на 14 ноември.

Една от най-популярните приказки в последните 300 години очарова деца и възрастни с великолепното съчетание на музика, актьорска игра, хореография и костюми. "Побеждава този, който победи себе си" – това е мотото на премиерата на мюзикъла на Бродуей на 18 април 1994 г. Към него се придържа и талантливият български режисьор Петко Бонев. За него "Красавицата и Звяра" е предизвикателство, невероятен проект, характерен със своите вълшебства, който той и екипът на Държавната опера Варна пресъздават на сцената така, че всичко да изглежда истинско. Великолепната сценография и костюми са дело на Ася Стоименова и с тях идва първото впечатление за публиката – визуалното въздействие. На сцената ще се разгърнат красотата на природата в нейната зимна и лятна картина, бляскавият, а след това омагьосан замък, за което помага 3D-мапингът на Лора Руневска. Благодарение на диригента Страцимир Павлов и хореографът Анна Пампулова красивата музика се вплита в приказния сюжет и изпълва сетивата с наслада.

Историята на красивата Бел и преобразеният в звяр принц е любима на малки и големи. Вълшебствата в нея не спират от началото до самия край. "Позволил съм си като автор на спектакъла да добавя и няколко неща от филма, които лично мен много ме вълнуват и които смятам, че непременно трябва да бъдат видени. Прибавил съм и някои други реплики от филма, които хората очакват да чуят", споделя Бонев, който е безкомпромисен в кастинга за главните роли.

"Аз съм от поколението, което гледаше първите анимационни филми на "Дисни". Харесвам анимацията и съм щастлива, че ме избраха за ролята на Бел", споделя чаровната Мария Атанасова, като допълва – "Работата върху "Красавицата и Звяра" много ме обогати и ме научи на неща, които досега не са ми трябвали в операта – фехтовка, танци".

Тези, които са гледали последната игрална версия на едноименния филм, веднага ще разпознаят гласа на Звяра, но този път ще видят и неговия собственик. Драматичият актьор Михаил Сървански е изборът на Петко Бонев за Звяра. "За щастие, аз познавам доста добре образа на Звяра, тъй като преди 4 години бях одобрен лично от ръководството на "Дисни" за озвучаването на българската версия на филма. Тогава работих усърдно върху самия персонаж и детайлите в неговия характер. Това много ми помогна сега в пресъздаването на образа на Звяра, който се променя, извървявайки дълъг и сложен път", разказва Сървански.

Билети за "Красавицата и Звяра" - в мрежата на Eventim и Билетен център НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Видео


Албуми


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Първият коледен албум на поп звездата Поли Генова "По-добрата Коледа" е вече на пазара и зарежда слушателите...

Най-четени новини


виж всички