Съвместен концерт на Wyatt E. и Five The Hierophant в клуб Live & Loud. Съпорт - Mytrip


Съвместен концерт на Wyatt E. и Five The Hierophant в клуб Live & Loud. Съпорт - Mytrip

2115

Столичният клуб Live & Loud представя две авангардни дуум метъл групи, свирили на тазгодишния емблематичен в цял свят фестивал Roadburn - Wyatt E. и Five The Hierophant, с концерт на 3 юли.

Wyatt E. (Orientdoom, Drone, Babylondoom / Белгия): "Ние пишем музика за боговете" - Дълбоки, спокойни, величествени инструментални звуци, изградени от хипнотични синтезатори и китарни слоеве... Интроспективно звуково приключение за извисяване на душите ви и подхранване на духа ви. Комбинацията от древни източни елементи и съвременни инструменти и техники създава грандиозно и почти медитативно преживяване". Това обаче не означава, че музиката им е спокойна. Точно както е възможно да се почувствате заредени и дори възхитени от най-дълбоките медитативни състояния, музиката на Wyatt E. поставя в енергизирана, но заземена зона.

Wyatt E. пишат саундтрака на Поклонничество в Нововавилонската империя. Пътуване в минало, което води до древни богове, забравени градове и изгубени цивилизации. През 2015 г. дебютният сингъл "Mount Sinai/Aswan" привлича вниманието на Shalosh Cult - израелски лейбъл, който издава техния дебютен албум "Exileto Beyn Neharot" (2017). Оттогава Wyatt E. от група, която иска да остане анонимна, се превърна във високооценени изпълнители на живо в Европа и Израел: Desert Fest Antwerp, Stoned From The Underground, Smoke Over Warsaw, Tales Of Doom Basel, Bristol Psych Fest, Red Smoke Festival, Under The Doom Lisbon, Mount Of Artan, Dour Festival, Electric Meadow...

Групата наскоро подписа договор със Stolen Body Records, чрез които излезе и последния ѝ диск "ĀlBēlūtiDārû": ālbēlūtidārû ("Вечният град" на акадски език) включва две песни от по 19 минути, записани в домашно студио, миксирани от кръстника на дуума Billy Anderson (Sleep, Om, Melvins,...) и мастерирани от Justin Weis в Trakworx.Композицията на албума е резултат от предизвикателно използване на техники и инструменти, които никога не са използвани от групата преди: саксофони, саз, необичайно използване на гласове, ефекти и перкусии. Два комплекта барабани са записвани едновременно през по-голямата част от албума, за да създават някаква хаотична вибрация, като че ли идваща от огромна тълпа. A-side "Mušḫuššu" (името на свещеното животно на Мардук) е добре балансирано парче, движено от бас груув с участието на Y. Tönnes на саксофона, завършващо в традиционно акустично аутро. B-side "Šarru Rabu" ("Великият крал") е военен марш и показва най-доброто от групата - бавно изграждане на различните слоеве до кулминацията и повтаряне на всичко отначало до финалната звукова експлозия.

https://wyattdoom.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/70x6QVPo3xBIDNkxzkngdh

Five The Hierophant (Doom,Psychedelic,Jazz, Black Metal / Великобритания). Ако тепърва ще се гмуркате в мътните води на тази психеделична група, тогава се пригответе за потапящо изживяване, като звуковите пейзажи са подчертани с джазоподобен усет. Олюлявайки се от бомбастично към хипнотично и обратно, Five The Hierophant са се насочили към нещо, което е възможно да се почувства като всепоглъщащо. 

Продължението на "Over Phlegethon" от 2017 г. вижда британската формация да изследва допълнително тъмната атмосфера на нейния психеделичен и наподобяващ дрон-дуум-джаз-метъл. В "Through Aureate Void" британците отиват в още по-психеделична посока, без да губят нищо от тежестта или мрака. Също така, използването на нетрадиционни инструменти като саксофон, музикален трион, цитра и широка гама от перкусии, създава напълно уникален звуков пейзаж, който няма да намерите никъде другаде. Коментирайки създаването на творбата, музикантите казват: "Отне ни повече от очакваното, както можете да си представите, поради обстоятелства, които сполетяват всички ни. Въпреки това, новият албум е завършен и е готов да ви отведе на пътешествие. Доста е абстрактен и има много експерименти както по отношение на звука и използваните инструменти, така и на структурата на парчетата. Голяма част от това идва от импровизация и оставяне на нещата на случайността. Предполагам, че сме стигнали по-далеч от нашия дебют".

https://www.facebook.com/fivethehierophant/
https://open.spotify.com/artist/7BLGm3lPTk4EeSEIQ4Uc6A

Като роден представител ще присъства Mytrip - самостоятелен проект на музиканта и композитор Ангел Симитчиев. Заради своите корени в хардкор-пънк сцената и вдъхновения, вариращи от блек метъл до авангардна класическа музика, Mytrip е едновременно атмосферично, агресивно и физическо преживяване, което гравитира около жанрове като ембиънт, дроун и експериментална електроника. Сред артистите, с които Mytrip си е сътрудничил през годините, са Dimholt, Yhdarl, Valerinne и Shrine. Освен в България, музиката на Mytrip е представяна на живо в Гърция, Румъния, Сърбия, Украйна, Швеция, Германия, Полша, Чехия, Великобритания, Франция, Белгия и Австрия.

https://www.youtube.com/watch?v=CBbsRNRjLd0
https://www.youtube.com/watch?v=Ye4ihheVwds

Билети ще се продават в деня на събитието само на входа на клуба по 15 лева.

Присъединете се към събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1713367622338189

Live & Loud е на улица "Позитано" № 8.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички