Тейлър Суифт с лъвски пай от MTV EMAs 2022


Тейлър Суифт с лъвски пай от MTV EMAs 2022

1822

Тейлър Суифт (Taylor Swift) е големият победител на наградите MTV EMAs, които бяха раздадени в PSD Bank Dome, Дюселдорф, на 13 ноември.

Певицата (на снимката) си тръгна от галата с четири отличия  – за най-добър изпълнител, най-добро видео, най-добро поп и най-добро дълго видео за десетминутната версия на "All Too Well". Това е един от нейните хитове от миналото, чиято премиера се състоя през 2012 година. Суифт го презаписа след спор с бившия си лейбъл.

Това е втората победа на американката на европейските награди на музикалната телевизия в най-престижната категория - за видеоклип. Тя спечели и преди три години с "Mе!" в колаборация с Брендън Ури. Изпълнителката, която понастоящем оглавява чартовете с хита "Anti-Hero" от чупещия рекорди албум "Midnights" и се превърна в най-слушания артист за един ден в "Спотифай", "Епъл Мюзик" и "Амазон прайм",  изненадващо се появи на церемонията. Приемайки първото си отличие, Тейлър Суифт каза, че единствената причина това да ѝ се случва са феновете.

Ники Минаж, Давид Гета и Seventeen спечелиха по два приза. Рапърката беше отличена за най-добра песен ("Super Freaky Girl") и в категорията хип-хоп, но не уважи събитието. Колосалният френски диджей и продуцент отнесе наградата за най-добра колаборация ("I’m Good (Blue)" с Биби Рекса), и за електронна музика. Изгряващата южнокорейска формация Seventeen се сдоби със статуетки в категориите нов изпълнител и бърз пробив.

Хари Стайлс, който имаше най-много номинации (7), спечели само една статуетка - за най-добро британско изпълнение. Понастоящем той е на турне в САЩ.

Водещи бяха певицата Рита Ора и режисьорът Тайка Уайтити, които минаха под венчило по-рано тази година. Изпълнителката впечатли с различните си тоалети. Създателят на филма "Тор: Любов и гръмотевици" се пошегува, че се е опитал да направлява поп звездата в себе си. Звездното семейство представи шоуто, което се отличи с бляскави изпълнения на много от наградените. Давид Гета и Биби Рекса го откриха с денс хита си "I’m Good (Blue)". Британската рок банда Musе, която спечели в рок категорията, посветиха песента "Will Оf Тhe People" на народа на Украйна и жените в Иран. Gorillaz, които взеха приз за алтернативна музика, също се представиха мощно на церемонията.

Едно от най-разтърсващите представления беше на победителите на тазгодишния песенен конкурс "Евровизия" - украинската група Оркестър Калуш. Докато формацията беше на сцената, залата потъна в жълто и синьо в знак на подкрепа за Украйна. На червения килим фронтменът Олег Псюк обясни, че с новопридобитата си слава Оркестър Калуш може да засвидетелства подкрепата си за народа на Украйна и да насочва общественото внимание към участта му. "За нас е важно да бъдем гласът на Украйна", каза вокалистът.

OneRepublic изпълниха "I Ain’t Worried" от блокбъстъра "Top Gun: Maverick", след като бяха представени с видеозапис от голямата звезда във филма - Том Круз. В шоуто се включиха още Ава Макс, Деби, Гейл, Луис Капалди и Тейт Макрей. Британската  грайм звезда Стормзи изпя баладата "Fire Babe" от дългоочаквания си трети албум "This is What I Mean". Сред останалите отличници в 17-те полово неутрални категории, победителите в които се избират от феновете, се наредиха BTS (най-голяма фенска маса), Лиса (най-добър кей-поп изпълнител), Анита (най-добър латино изпълнител) и Клоуи (най-добър ритъм-ен-блус артист).

Тази година имаше и две нови категории - най-добро дългосрочно видео, която спечели Тейлър Суифт, и за най-добро представяне в метавселената, за което бе отличена момичешката K-Pop група Blackpink.

Наградата на MTV "Generation Change Award" получиха три украинки - Лина Дешвар, Анна Кутова и Анфиса Янковина, заради битката им в защита на засегнатите от хуманитарната криза в Украйна.  

MTV Entertainment Group избира победителите в партньорство с Choose Love, нестопанска хуманитарна организация, която помага и се застъпва за бежанците по света, от 2018 г. насам.

Пълният списък на отличниците - ТУК  

Снимка:Sky News

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички