Тройна пауър/траш метъл инвазия с Gomorra (Швейцария), Rezet (Германия) и родните Sakar. Heads Are Gonna Roll


Тройна пауър/траш метъл инвазия с Gomorra (Швейцария), Rezet (Германия) и родните Sakar. Heads Are Gonna Roll

1152

Швейцарците Gomorra, Rezet (Германия) и родните Sakar ще ударят в столичния клуб Live & Loud на 10 юни, събота.

Със своята смесица от безумно бързи и грууви рифове, изпълнени с траш метъл съвършенство, динамика и енергия, швейцарските метъли Gomorra оставиха трайно впечатление както у критиците, така и у феновете с дебютния си албум "Divine Judgement" (2020). Вторият диск на групата "Dealer Оf Souls", който излезе на 9 декември 2022 година чрез Noble Demon, прави още една крачка напред и с безкомпромисно метъл отношение музикантите демонстрират абсолютното най-добро от света на хеви, пауър и траш метъла. Нищо чудно, след като съставът се състои от опитни и виртуозни музиканти като Damir Eskic от немските траш метъл легенди Destruction (както и бивш ученик на Tommy Vetterli от Coroner, екс-Kreator) и членове на утвърдени метъл групи - Gonoreas например.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=qvjSbhcwty0

Когато последният албум на Rezet "Truth In Between" се оказа комерсиално несполучлив заради някакъв вирус, най-добрите траш изпълнители в Северна Германия бързо трябваше да отделят зърното от плявата... макар и не толкова доброволно, колкото по необходимост. След като се разделя по взаимно съгласие с китариста Heiko Musolf и басиста Bjarne Otto, основният композитор, китарист и вокалист Ricky Wagner за кратко се чуди дали да не сложи край на групата, но после решава друго. Tой си поставя за цел да не оставя повече нищо на случайността, избирайки подхода "без компромиси" и "направи си сам", като продължава с Rezet без подкрепата на лейбъла. Това решение предизвиква творчество, в резултат на което се появява "New World Murder" - EP с четири парчета, в което групата се завръща към корените си и загатва за по-светло бъдеще. Wagner и барабанистът Bastian "attt" Santen привличат четириструнния Lorenz Kandolf и втория китарист Jan-Erik Fischer, за да запишат самостоятелно три нови песни, както и ярък кавър на протометалната класика на Deep Purple "Fireball". След това материалът е смесен и мастериран от доверения звукорежисьор на групата Eike Freese (Heaven Shall Burn, Helloween, Deep Purple), като "The Devil´s Bride" е перфектното откриващо парче, съчетаващо вибрации като на Motörhead с харизматичното хъркане на Ricky и почти Annihilator-ска игривост, подчертавайки острата като бръснач прецизност на новия състав на състава. Ритмично разнообразната, фино мелодична "Dead End Walking" е изпъстрена с един от най-запомнящите се рифове, които можеха да бъдат чути през 2022 година, и е увенчана с атмосферичен инструментален мост, докато стакатото "Alien Noises" - с гост вокалите на не кой да е, а на фронтмена Schmier на немските траш пионери Destruction - удря още по-бързо и ще украси саундтрака на филма "Total Thrash".

В края на февруари 2023 година Rezet обяви новия си китарист в лицето на българина Николай Атанасов: "Развълнувани сме да обявим, че българският магьосник на китарата Николай Атанасов официално се присъедини към нашите редици, за да свири с Rezet на всички предстоящи концерти и да участва в новия студиен албум. Атанасов е работил със световноизвестни музиканти от групи като Megadeth, Testament, King Diamond, Queensryche, Annihilator и много други. Той е част и от последния състав на Agent Steel, като е един от основните автори на песни и свири в последния студиен албум. Старото е новото Ново - така че внимавайте и наостряйте уши за "The Great REZET" (игра на думи, има се предвид "Великото нулиране")!

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=SP2rs0kpfUA

Sakar е създадена през лятото на 2017 година като в официалния си състав групата е от началото на 2018 г. Сакар определят стила си като микс от класически хеви метъл, траш, прогресив метъл и етно елементи. Имат няколко издадени сингъла и един видеоклип. Готвят първия си дългосвирещ албум, който ще се казва "Самодива". През 2019 г. са един от годишните победители в предаването на радио Z-Rock Reynaers Top 30. Някои от по-важните участия, които групата е имала, е подгряването на Cradle Оf Filth в първото издание на фестивала "Вълчата пътека" през 2019 г., Шабла July Morning, второ място на конкурса "Силата на Рока 2019 г.", участие във фестивала "Рок под Миджур”, "Chuprene Open Air 2019" и др.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=5-16ZBrHJZc

Билети ще се продават в деня на събитието само на входа по 35 лева.

Подробности - във Фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/846667349912890

Live & Loud е на улица "Позитано" №8.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички