"Войната, която ще приключи всички войни". Сергей Шишов представя последния албум на именитите шведски метъли Sabaton


"Войната, която ще приключи всички войни". Сергей Шишов представя последния албум на именитите шведски метъли Sabaton

1386

Най-новото заглавие с пореден номер 10 в дискографията на знаменитата шведска метъл група Sabaton е от март тази година и се казва "The War Тo End All Wars", или "Войната, която ще приключи всички войни".

В официалното си съобщение за албума групата твърди: "Почти две десетилетия пеем за исторически битки и войни в цял свят. Изминаха три години от издаването на последния ни албум "The Great War", концептуален албум с истории от Първата световна война. Оттогава всички се опитвахме да вземем решение за следващата глава от нашето повествование и се питахме дали да е от историята на Швеция, Гражданската война в САЩ, за Наполеон или може би за кръстоносните походи? Не, скъпи приятели... Спираме се отново на началото на ХХ век и това ще е "The War Тo End All Wars"!

Joakim Brodén, певецът на Sabaton, споделя: "След като тръгнахме на турне с музиката от албума "The Great War", се срещнахме с много фенове, които ни разказаха за други страхотни събития от Първата световна война, които не бяхме чували преди. И това са истории, които бяха толкова добри, че продължавахме да се питаме, как сме ги пропуснали досега".

Албумът "The War Тo End All Wars" се фокусира върху жестокостите, чудесата и събитията около Първата световна война, като тези по време на победоносната за нас, българите, битка при Дойран с героизма на българските войници, офицери, предвождани от генерал Владимир Вазов, покушението срещу австрийския престолонаследник Франц Фердинанд в Сараево; в него оживяват щурмоваците на германската армия, харлемските "адски бойци", легендарният британски кораб "Дредноут", ставаме свидетели на подписването на Версайския договор, и т. н.

Що се отнася до звука, Joakim заявява: "Винаги е субективно, но си мисля, че е жалко, когато един изпълнител каже "Това е най-добрият албум, който съм правил", и продължава да повтаря същата изтъркана реплика. Казвам, че зависи от слушателя да реши това. Но знам със сигурност, че всички в групата, без дори да седим заедно в една стая, когато им раздадох предварителните миксове – и това е за първи път в нашата история – всички отговориха с "Майната му, звучи страхотно!". Сега са супердоволни от продукцията. И преди сме били силно ентусиазирани от резултата, но беше нещо като "Може това, може онова да се оправи". Сега беше по-скоро "Добре, да, имам някои предложения и идеи, но "уау", наистина сме доволни от звука".

Сергей Шишов ще представи албума "The War Тo End All Wars", записан с две вокални групи, в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР тази събота, 1 октомври, след новините от 21.00 ч.  

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички