Започва A to JazZ с най-силното си издание до момента. Нова арт-зона, специална ВИП-шатра и безкасови плащания


Започва A to JazZ с най-силното си издание до момента. Нова арт-зона, специална ВИП-шатра и безкасови плащания

1803

След рекордното посещение от над 40 000 души на миналия A to JazZ, тази година организаторите отвориха нови пространства за музикални фенове, любители на изкуството, последователи на коктейлната култура и зона за специален комфорт на публиката.

Както MySound.bg вече писа, събитието ще се състои в столичния Южен парк 2 между 1 и 3 юли при вход свободен. Култовите джем сешъни на най-големия фестивал за градска култура и музика у нас са отново в програмата събитието, след едногодишно прекъсване. Джазовите афтърпартита ще се проведат в най-новия културен център в София "Топлоцентрала", който се намира на един от входовете на фестивалния парк от страната на булевард "Петко Каравелов" и става домакин на цялата съпътстваща програма. В лудите музикални нощи, които много музиканти и меломани помнят от миналите издания, свободно са се изявявали артисти,сред които Робърт Гласпър, Кори Хенри, Дърти Луупс, Лейла Хатауей, заедно с Мишо Йосифов, Вили Стоянов, Ангел Заберски и много други български джазмени, тази година очакванията за джемовете са изключително високи.

Традиционният арт-базар е преместен в новата арт-зона на входа. Там са разположени всички активности, свързани с изкуството – арт инсталации, изложби, улични изкуства и открита библиотека. Така A to JazZ отваря пространството около сцената за всички меломани, които искат да са по-близо до своите любими артисти и да се насладят на изпълненията им пълноценно.

Мърчъндайз щандът също е разположен в арт-зоната и предлага разнообразни сувенири на A to JazZ, от чиито приходи събитието финансира своите зелени инициативи за устойчиво развитие. Мърч.-щандът ще бъде дублиран и на джем сешъните в "Топлоцентрала", където ще се предлагат плочи, дискове и друг мърч на артистите от фестивалната сцена. Една от новостите е специалната комфортна зона, Mastercard Zone, която е предназначена за всички, които търсят най-удобното фестивално преживяване. Тя разполага със седящи места, собствен коктейл и вино бар, храна,сервитьори и самостоятелен санитарен възел. Зоната е с отлична видимост към сцената, а капацитетът ѝ е ограничен с цел пълен комфорт на гостите. Билетите за специалната зона са на стойност 25 лв. на ден с включен комплимент - напитка и могат да бъдат намерени в платформата URBO или на сайта на фестивала.

Коктейлната и кулинарна култура също ще бъде представена подобаващо – над 30 професионални бармана ще се грижат за задоволяване на изисканите вкусове на публиката с невероятни рецепти и изключително богат асортимент. Тази година са предвидени още повече барове, както и самостоятелно обособена хранителна зона с пет различни гурме концепции. Всички обекти на фестивала ще разполагат с пос-терминали и ще приемат безкасови плащания, което ще ускори процеса на закупуване на продукти и значително ще намали опашките на критичните точки.

Организаторите на A to JazZ знаят как да накарат хората да се забавляват. Но са наясно и че да се забавляваме истински, можем да го правим с отношение към природата. Затова тази година разшириха  действията си за разделно сметосъбиране. Цялото събитие ще бъде обособено за тази си цел, а всички събрани отпадъци ще се рециклират напълно. Също така организаторите призовават посетителите да не ползват автомобилите си, да дойдат пеша или да използват публичен транспорт и велосипеди, за които има предвиден специален велопаркинг в началото на фестивалната зона. 

"Топлоцентрала " е домакин на цялата съпътстваща програма. Тя започва с изложба на джаз звезди от целия свят през обектива на известния фотограф Евгени Димитров. А един час по-късно програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов ще срещне публиката с доайените на българската джаз сцена.  Първи негови събеседници са инструменталистите Стефан Славов и Генчо Въртовски. Сред публиката ще са Мими Николова, Лиана Антонова, Маргарита Радинска, Любомир Денев и Димитър Йосифов, които също ще се включат със своите разкази. Тези легендарни личности ще си спомнят славните времена, когато се е основавала съвременната българска джаз сцена. 

Също така, съпътстващата програма включва  сутрешни йога практики и детски музикални работилници "А to JazZ Kids".  Детските музикални работилници в амфитеатъра на културния център ще предложат на най-младата публика два дни с интерактивни образователни концерти на теми "История на джаза" и "Етно-джаз за деца". На 2 и 3 юли от 10.30 ч. (събота и неделя) музикантите ще отстъпят място за изява на малчуганите и ще им дадат възможност да се включат в импровизациите с различни инструменти. Детската забава ще продължи с музикални игри за учене и уроци по танци, за да могат децата да усвояват ритмите и мелодиите в музиката.  

Може да видите фестивалната карта на най-голямото събитие за градска култура и музика у нас тук

Той се провежда с подкрепата на Столична община - част от Календара на културните събития, Министерството на културата, Министерството на туризма, националния фонд "Култура" и е в партньорство с Посолството на Франция, Френския културен институт и Посолството на Република Турция в България.

Следете и официалните канали на фестивала във Фейсбук  и Instagram, както и уебсайта www.atojazz.bg 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички