Фламенко, фламенко! Филмът на Карлос Саура в афиша на Киномания


Фламенко, фламенко! Филмът на Карлос Саура в афиша на Киномания

9299

Филмът на Карлос Саура "Фламенко, фламенко" е сред същинските бисери в афиша на "Киномания" 2010: радост както за възприятията на изкушените от седмото изкуство, така и за ценителите на знойното фламенко.

Лентата на водещия испански режисьор ще бъде показана в Euro Cinema, София, от 19 часа довечера, от 19.15 на 25 ноември (четвъртък), в зала 1 на НДК от 20.00 часа на 26 ноември (петък), и от 19 часа на 28 ноември (неделя), но в Дом на киното.

"Фламенко, фламенко" - отново в Euro Cimena от 16.15 на 27 ноември (събота), непосредствено преди първата изява на великия Томатито (Tomatito) у нас.

Както MySound.bg огласи своевременно, може би най-важният изпълнител на фламенко ще свири в зала 1 на НДК от 20.00 ч. Виртуозният китарист участва в продукцията на Саура.

15 години след като ни даде "Фламенко", който се превърна в главно събитие в историята на испанската музика и танц, Саура е събрал някои от великите майстори, работили с него в първия филм – оператора Виторио Стораро и музикалния директор Исидро Муньос, за да представи ново поколение фламенко изпълнители – певци, музиканти и танцьори. "Има едно ново и невероятно въздействащо фламенко, създадено от млади таланти, които се опитват да пробият у нас и в чужбина. Те могат да предложат много – и в класическото фламенко, и във фюжън фламенкото, смесица с други музикални стилове, с които експериментират... Това изкуство не може да бъде представено без едни от големите майстори, които сме щастливи, че имаме в Испания. Затова първата ни мисия беше да потърсим мястото на различните музиканти, които вече познаваме, в историята на фламенкото в отделните райони (Пако де Лусия, Маноло Санлукар, Хосе Мерсе). Говорихме лично с всеки един от тях... Тези важни имена станаха част от "ядрото" на музикалната структура на филма, нещо като дънер, върху който стъпи всичко останало: това, което показват по-младите изпълнители, и всички онези, които не се появиха в първия филм", признава Карлос Саура, който е и сценарист на продукцията.

Испания, 2010, 101'
Продуцент: Хуан Хесус Кабайеро и Хавиер Санчес Гарсия
С: Пако де Лусия, Естрея Моренте, Мигел Поведа, Сара Барас, Фарукито, Хосе Мигел Кармона, Томатито, Маноло Санлукар, Ниня Пастори, Хосе Мерсе, Антонио Сунига, Ева Йербабуена, Соледад Моренте, Монтсе Кортес, Исраел Галван, Росио Молина

Неподжараем китарист, акомпанирал на великия Камарон де ла Исла, удостоен с множество отличия, композитор на филмова и театрална музика, както и оригинални фламенко песни – това е Томатито. Появата му на сцена е винаги събитие, защото всеки негов концерт е различен, а китарното му изпълнение насища сетивата и пълни с радост душата.

Концертът се организира от "ДжаZZ Плюс" с любезната подкрепа на Посолството на Испания и институт "Сервантес" в София.

Билети - в мрежата на "Тикет Плюс" (www.ticketplus.bg) в интернет и на касата на НДК, в "Дюкян Меломан", в магазини "Ориндж", супермаркети "Пикадили", и много други каси (адресите на сайта на "Тикет Плюс").

Още - на:

http://tomatito.jazz-plus.com/

http://tomatito.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички