Пътят към храма! Стенли събра ценителите с естетски сет в Строежа


Пътят към храма! Стенли събра ценителите с естетски сет в Строежа

5267

След дългогодишно затишие, Стенли е отново на сцената: този път с акустичен сет.

Мини турнето му из страната стигна до София и аз няма как да пропусна концерта в “Строежа”, затова се запътвам натам.

Очаквано, клубът е претъпкан. Дали заради Стенли, дали заради Остава, не знам. Забелязвам няколко любими физиономии и се присламчвам към тях. По програма събитието трябва да започне в 21.30 ч., но музикантите си открадват още малко време за цигара и питие.

Към 21.50 ч. на сцената се качват Геогри Георгиев (китара), Михаил Шишков (клавишни/слайд китара) и Станислав Сланев, така де – Стенли (вокали/ дайре/ китара /бяло Боро). Аплодираме музикантите, а те засвирват “Нощ с много любов”. Наистина, такава нощ се очертава. Радвам се да чуя, че един от най-добрите гласове в България се е запазил през годините. Интересна история предхожда повечето от песните. Стенли си спомня трудните години веднага след прехода, които текстът на “Сиво” е уловил. Първата песен, в която публиката се разпява по-сериозно, е "Пътят към храма" от едноименния албум. Нищо обаче не може да се сравни с реакцията на следващата - “Обсебен”. Музикантите ни представят бавна версия, в която ние изпълняваме водещите вокали. Заслушвам се и установявам, че женската част от човечеството пее доста по-силно. Стенли ни благодари и взима една акустичка, за да засвири акорди ала Джими Пейдж. Интрото с източен привкус прелива в “Колко” – една от най-хубавите му песни, по моето скромно мнение.

"Имаше една група - Тангра". Тиха и не толкова тиха радост. Страхотна версия на "Бъди какъвто си" и пиков момент на вечерта. Осемдесетарският период е представен от още едно парче - "Жулиета", което също е посрещнато подобаващо от публиката. След нея Стенли ни благодари и се опитва да слезе от сцената, но това се оказа трудна задача, дори и физически. Няма как да се мине без бис.

Въпреки многото други песни, които ми се иска да чуя, музикантите решават да изпълнят отново "Обсебен". Но какво да се прави... . С това концертът на Стенли приключи. По-късно го видяхме да пее "Поля от слънчогледи" с Остава, които довършиха шоуто.

Стискам палци да не последва ново затишие.

Сцената има нужда от този човек, а ми се струва, че и той има нужда от нея.

Сетлист:

1.    Нощ с много любов
2.    Как се казваш
3.    Следи
4.    Дъвка балон
5.    Сиво
6.    Пътят към храма
7.    Обсебен
8.    Колко
9.    Човекът от квартала
10.    Бъди какъвто си
11.    Стар парфюм
12.    Да летим над града
13.    Жулиета
14.    Обсебен

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички