Анимационерите се събират в оригинален състав


Анимационерите се събират в оригинален състав

8633

Анимационерите възраждат оригиналния си състав за специален концерт в столичния клуб "Строежа".

Събитието, което е от нова мащабна музикално-литературна концепция, ще се състои на 9 януари.

Кампанията на "Строежа" е посветена на културния живот в София и страната - включително музика, литературни четения, разкази, дискусии и дебати, ъндърграунд театър. Сред първите гости в програмата са Любен Дилов – син, Богдан Русев, Гери Турийска, Иво Сиромахов, Васко Катинчаров, Лига на разказвачите, Анимационерите, Джанго Зе, Насекомикс, Бейбифейс Клан (Babyface Clan), Ауейк (Awake), Миленита, Tan Go Go(ТанГоуГоу), Рубикуб (Rubikub) и много други. Подробности за новия клубен фестивал и неговия подробен афиш ще бъдат огласени скоро.

Акцентът в първото издание е завръщането на сцената на Анимационерите в оригиналния си състав. Зад барабаните отново ще застане Владимир Василев, с когото са записани и двата албума на групата, познат на публиката още с работата си в Сигарета (Cigaretta), Воуганг Ин Трафик (Vougang In Traffic) и много други, на баса ще бъде Марин Петров, който е с Анимационерите от самото им създаване и участва в реализирането на албума "А" и част от "Плюс". Другите имена в състава са Георги Згуров (Гурко), Николай Бекриев и Цветан Методиев.

Освен Анимационерите ще свирят и Джанго Зе. Водещите на предаването "Стартер" по "БГ радио" Симо и Богдана ще открият вечерта с дебат по специална тема в 18 часа. Веднага след това започва сетът на Джанго Зе (19.00 ч.). От 20.00 ч. гостува Любен Дилов-син, който ще представи актуалната си и радваща се на завиден интерес книга - "Фейсбуки". От 21.30 ч. идва редът на Анимационерите.
 
Билети за програмата на 9 януари - в партньорската мрежа на Ticketstream.bg. Цената им на предварителна продажба е 8 лв. и 10 на място. Предлага се и четиридневен билет в пакет на цена от 20 лв. за всички подобни събития през януари.

Кампанията, подета от "Строежа", е подкрепена от Bushmills и Grolsch.

Анимационерите се събират през февруари 1997, като обединяват членове на активните по това време Сбогом, Жозефа и Lacrima Christi. На годишните музикални награди на ТВ ММ през 2000 получават награда за най-добър рок алтернативен хит за песента "Красива Лулу", а през 2004 - за най-добър албум ("Плюс").

Членовете на формацията са сред съоснователите на независимата организация "Жълта музика", заедно с Бейбифейс Клан, Блуба Лу (Bluba Lu), Уикеда и Остава.

Предстоящият исторически реюниън на Анимационерите предоставя рядката възможност да си припомним групата от най-активния й творчески период 1997-2002.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички