New Jazz Generation: от Майкъл Джексън и Металика до Вивалди


New Jazz Generation: от Майкъл Джексън и Металика до Вивалди

6422

New Jazz Generation е проектът, под шапката на който Студио 5 представя талантливи млади музиканти.

Не един, а два концерта предстоят в популярния клуб тази вечер.

Първи ще се изявят музикантите от акордеонен квартет Корд.

Георги Величков, Видин Андонов, Светослав Стойчев и Стефан Димитров ще провокират публиката с ексцентричен репертоар. Формацията се ражда преди повече от десет години. Момчетата са възпитаници на Националното музикално училище "Любомир Пипков" и са носители на множество национални и международни награди. Образованието и опитът ги изграждат като музиканти с широк мироглед. С изпълненията си в нестандартни за акордеона жанрове, те смело разчупват представите за този инструмент, считан за ограничен от народната музика, циганските романси и тангото.

В репертоара на Корд са интерпретации на произведения от Вивалди, Моцарт и Брамс, през легендарните танга на Астор Пиацола, до изпълнения на поп и рок класиците – Майкъл Джексън, Стинг, Куинси Джоунс, Ред Хот Чили Пепърс, Металика (Metallica), AC/DC. Така неусетно момчетата от Корд формират един нов експериментаторски поглед към звука на акордеона – инструмент, завладяващ с кадифения си глас.

Събитието започва в 20 часа.
 
Втората част от поредицата New Jazz Generation, чийто старт е от 22 ч., ще предложи концерт на Progressions Trio (на снимката).

Специален гост на проекта ще бъде саксофонистът Атанас Хаджиев.

Progressions Trio се ражда през 2008, когато пианистът Георги Петров дава име на бандата, в която свири вече няколко години заедно с Димитър Карамфилов – контрабас и Ивайло Ладовински – ударни.

Членовете на триото са възпитаници на Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров". Имат участия в редица престижни музикални конкурси и джаз фестивали у нас и в чужбина. Георги е свирил с музиканти като Симеон Щерев, Петър Славов, Теодосий Спасов, Шибил Бенев, Венцислав Благоев, Владимир Карпаров. Митко също е натрупал опит с имена като Антони Дончев, Теодосий Спасов, Васил Пармаков, Милчо Левиев. Иво има записи и участия в музикални предавания за БНР и БНТ.

Атанас Хаджиев - член Брас асоциацията, е участвал в различни радио и телевизионни проекти (Jazz Time, Dancing Stars, "Мюзик Айдъл" (Music Idol). В концертната програма на Progressions Trio и Атанас Хаджиев са авторски парчета на Георги и Митко, както и интерпретации на големия джаз саксофонист Джон Колтрейн.

Билети - на касата в Студио 5 и онлайн:

www.eventim.bg

www.ticketsbg.com

www.ticketstream.bg

www.ticketpro.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички