Дарк-нойз-ембиънт с Napalm Jazz, France Sauvage и mother spit


Дарк-нойз-ембиънт с Napalm Jazz, France Sauvage и mother spit

6122

След дълга пауза Amek канят на първото за тази година събитие, посветено на алтернативната и експериментална музика.

То ще се състои в столичния DaDa Cultural Bar от 20.00 ч. довечера.

Специални гости ще бъдат France Sauvage (Франция) и Napalm Jazz (Канада) (на снимката), а от българска страна ще се представи ембиънт дуото mother spit.

Концертът се осъществява и с помощта на "Аларма Пънк Джаз Фест" (www.myspace.com/alarmapunkjazzfest) (програма "Христо Ботев") и "Фалшименто" (Радио София), които ще запишат и излъчат изявата по БНР няколко дни по-късно.

France Sauvage (www.myspace.com/francesauvage) е трио от импровизатори. Основният източник на звуци за Arno е неговият компютър, Manuel е китарист, но китарата не е единственият инструмент, на който свири: понякога обикновен чайник изпълнява нейната функция. Барабанистът Johan също не изчерпва участието си в проекта с изграждането на ритъм секцията, а често ползва различни обекти, field recordings и разнообразни ефекти, за да създава музиката си. France Sauvage имат история с легендарни проекти като Nurse With Wound, Faust, Volcano The Bear, както и колаборации с Radikal Satan, Jean-Louis Costes, Damo Suzuki.

Napalm Jazz (http://www.notype.com/napalm/ ) също са трио импровизатори, но от Квебек, Канада. Aime Dontigny, Еrick Dorion и Philеmon Girouard "цапат" ръцете си с  неортодоксални подходи към импровизациите близо 10 години. В България ще присъстват двама от членовете на проекта, именно Aimе и Philеmon. От самото създаване на групата и ежеседмичните й изпълнения в Ckia Radio (Квебек), Napalm Jazz дават начало на многобройни странични проекти, сред които Мorceaux_de_machines, L'Orchestre De Granulation, Ensemble Camp и други. Някои от най-запомнящите се колаборации на формацията са с Martin Tеtreault, Sam Shalabi, Erik Minkkinen, eRikm, Аrnaud Riviеre.

Българският проект mother spit e формиран от членове на gokkun и mytrip. Звукът е понякога еклектична, друг път минималистична разходка из размитите граници на дарк ембиънт/нойз/електроакустик. Концептуално mother spit е базиран изцяло на импровизациите и макар за живите изпълнения да бива подготвян софтуерен и хардуерен набор за звукосинтез, композицията и всяко евентуално обсъждане на посоката, в която може да бъде насочена музиката, е отречено.

Благодарение на огромния брой общи събития и перфектното познаване на подходите и идеите си за музика, членовете на проекта комуникират единствено чрез звуците, които създават по време на всяка нова сесия.

На концерта ще бъде организиран импровизиран щанд с експериментална музика на артисти от цял свят.

Вход: 5 лв.

DaDa Cultural Bar е арт пространство, което все по-често и по-често събира ценителите на качественото българско и чуждестранно изкуство.
 
Намира се на улица "Георги Бенковски" 10.

Следващото предфестивално лайв шоу на "Аларма Пънк Джаз" е в "Арт хостел"-а на 12 април (Деня на космонавтиката) с ембиънт проекта Лафидки на камбоджанеца Сафи Вонг.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички