Група Center спечели Jack Daniel s Battle Of The Bands 2011


Група Center спечели Jack Daniel s Battle Of The Bands 2011

9437

Столичната рок банда Center (на снимката) триумфира на финала на Jack Daniel’s Battle Of The Bands 2011.

Както MySound.bg извести, 8-е финалисти в конкурса за любителски банди влязоха за последна музикална битка в столичния клуб RBF в петък вечер.

Журито присъди на столичната банда Center първа награда - ваучер за инструменти или звукозапис на стойност 5 000 лв. Втората награда грабнаха пловдивчаните Automatic Flowers, а на трето останаха Downslot от София.

Водещ на събитието бе Наско от Б.Т.Р. а на сцената последователно забиха всички финалисти.

За тях организаторите бяха предвидили и две поощрителни отличия - наградата на публиката, китара Fender, отнесоха момчетата от Hangover, а  любимците на медиите - Немо (Nemo), получиха бутилка Jack Daniel’s.

Center е наистина млада група, състояща се от Симо - барабани, Тони - китара, Дидо - соло китара и Ники - бас. Свирят заедно не повече от 7-8 месеца. Всичко започва със срещата на екс-китариста на Способ и Кайно Йесно Слонце (Kayno Yesno Slonce) - Тони, със Симо, който до този момент свири предимно на клавир. Страстта им  към авторска музика ги обединява в джем проект, където Симо подхваща барабаните  и открива в тях новата си страст. Eкспериментите им се развиват бързо и двамата  решават да направят банда. Не след дълго за басист е поканен Станимир, свирил в групата Voice Оf Glace. Дори и в този си вид на формация без име, музикантите залагат на подчертано инструментални идеи, изградени на основата твърд и суров китарен саунд, примесен с етно мотиви и алтернативно влияние. С времето обаче настъпват противоречия между тях, което довежда до напускането на басиста.

Скоро след това за втора китара е поканен Делян-Дидо, който  веднага успява да се впише и надгради общия звук. Както се казва - любов от първо чуване. Освен афинитета им към твърдия алтернативен саунд, ги събира и страстта им към стоунър музиката, отразяваща до голяма степен музикалните им търсения. Така към края на пролетта на 2010 тримата вече са група с името Center. Последен към нея се присъединява Ники, който свири на бас и също е пропит до мозъка на костите си от стоунъра. Това е и настоящият състав на бандата. Тя композира 8-9 авторски парчета за 7 месеца. Именно с тези изпълнения музикантите дебютират на алтернативния фестивал Impossible Fest. Следва концерт с друга българска алтернативна формация - Soundprophet.

Претъпкан клуб, ъндърграунд атмосфера, неумолим рок и много уиски съпътстваха последния концерт в Battle Of The Bands, с който събитието се превръща в традиция у нас. Това бе второто издание на конкурса, организиран от Jack Daniel's в над 30 страни по целия свят. Целта му е да предостави сцена на талантливи любителски рок групи.

За феновете това е шанс да чуят и да видят най-обещаващите гаражни банди и да споделят с тях удоволствието и енергията от предпочитаната музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички