Хардкор кабаре и подводен шах на Аларма Пънк Джаз 5


Хардкор кабаре и подводен шах на Аларма Пънк Джаз 5

2848

За последните две години и половина колегите от "Аларма" доказаха на практика, че не само джазът, но и радиото като такова е измислено от д-р Виктор Франкенщайн.

Както MySound.bg вече извести, петото пълнометражно издание на "Аларма Пънк Джаз Фест" започна вчера с арменски фолклор и готик рок, но това е само началото. Фиестата обещава още хардкор кабаре, подводен шах, хип-хоп и мръснишки Том-Уейтсов блус, за да завърши навръх Разпети петък с вечер, вдъхновена от легендарния лейбъл Sub Pop – със специалното участие на No Age от Лос Анджелис, Калифорния, и Хендсъм Фърс (Handsome Furs) от Монреал, Квебек (за втори път на фестивала).

Първите две вечери (18 и 19 април) са по традиция в Първо студио на БНР на "Драган Цанков" 4 – с начален час между 21.00 и 21.30, свободен вход (с кашонче/пънк-каса за доброволни дарения), ограничения за тютюнопушенето (от януари в сградата на БНР не се пуши).

На ход довечера е Underwater Chess от Гърция - микрооркестър за цигулка и електрическа китара, родеещ се идейно с Фред Фрит, Александър Баланеску и Марк Рибо.

В сряда, 20 април, пак по традиция, "Аларма" ще се пренесе в Чешкия център на "Раковска" 100 в столицата с музиката на Виолон Профон (Франция) – камерно анархо-кабаре с елементи на клоунада, напомнящо визуално финландците Аламааилман Васарат, а звуковото жонглиране - с "чаркове" от Дийп Пърпъл (Deep Purple) и AC/DC.

Входът е 7 лв.

Сторличният рок-бар "Фенс"( булевард "Васил Левски" 114). ще домикинства в четвъртък.  Началният час е малко по-ранен – 19.00 ч., защото първите два концерта ще се предават от "Фалшименто" по радио "София". Главните герои в отрязъка до 21.00 ч. са старите ни пост-пънк познайници No Sin от Солун и Радж Халдар (известен повече като Лъшлайв) от Филаделфия, агент на тамошната ъндърграунд-хип-хоп сцена, който има сериозно отношение и към пънка, и към джаза.

В 21.30 същата вечер – вече във времето на "Аларма" по програма "Христо Ботев", на сцената ще излезе най-продаваната група на люблянския лейбъл ZARSИнкурабили (на снимката), или поименно Бруно Субиото и Нико Новак – пoети с китари, с бас китари с изтръгнати прагчета, с надрани чинели и продрани гласове, създаващи музика, близка по дух на Том Уейтс, Бек, Джими Карл Блак и Ледбели. С тях пътува и шефът на най-старото студентско радио в Европа - "Радио Щудент", Любляна, а друг любопитен факт е, че Нико Новак по професия е сценограф, като е работил в не една и две продукции на режисьорите Ян Цвиткович и Янец Бургер (гостували у нас на "София Филм Фест").

Входът за цялата фестивална вечер е само 10 лв, а местата са не повече от 100-120.

Петъчното шоу - 22 април, е и основно за фестивала. "Аларма" се сдружава с друга набрала скорост през последната година-година и половина ъндърграунд организация – Indioteque. Мястото е клуб RBF в квартал "Хаджи Димитър" (бул. "Макгахан" 42). Изявата ще стартира със сет на Indioteque точно в 20.00 ч. Ефирът, респективно - бандите, започват в 21.30, а те са, както следва, Котки под коли (познати от спектакъла "С" на Ани Васева), канадските хорър-инди-уейвъри Хендсъм Фърс (специални гости на феста) и хедлайнърите – самите No Age (САЩ), групата, която само за три-четири години промени из основи понятията за нойз-рок, импро-рок и гаражен рок-ен-рол.

Входът отново е само 10 лв.

Всички концерти ще се предават на живо по програма "Христо Ботев" (92,9 FM), а в четвъртък, 21 април, и по Радио София (94,5 FM).

Още - на:

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

www.bnr.bg

www.indioteque.com

www.myspace.com/nonoage

www.myspace.com/handsomefurs

www.myspace.com/kotkipodkoli

www.myspace.com/underwaterchess

www.myspace.com/violonprofond

www.myspace.com/keirisyou

www.myspace.com/thenosin

www.myspace.com/lushlifemedia


Програмата по дни:

19 април, вторник, от 21.00 часа
Първо студио на БНР, бул. "Драган Цанков" № 4
Underwater Chess (Гърция) – ембиънт/фрий джаз/минимализъм/импро-рок
Вход свободен (с пънк-каса за дарения)

20 април, сряда, от 21.00 часа
Чешки център, ул. „Раковски” № 100
Violon Profond (Франция) – камерна музика/хард рок/хардкор/кабаре
Вход: 7 лв.

21 април, четвъртък, от 19.00 часа
Рок- бар "Фенс", бул. „Васил Левски” № 114
„Аларма” & „Фалшименто” представят:
No Sin (Гърция) – пост-пънк/инди рок
INCURABILI (Словения) – блус/пост-пънк
Lushlife (САЩ) – хип-хоп/джаз
Вход: 10 лв.

22 април, петък, 20.00 часа
Клуб RBF, булевард "Макгахан" № 42
"Аларма" & Indioteque представят:
Котки под коли (България) – импро-рок/театрална музика/пънк/джаз
No Age (САЩ) – нойз-поп/импро-рок/психеделик
Handsome Furs (Канада) – инди/уейв/постпънк/електронни импровизации
Вход: 10 лв.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички