Стинг със Софийската филхармония на стадион Георги Аспарухов


Стинг със Софийската филхармония на стадион Георги Аспарухов

7537

Вече е известен симфоничният оркестър, който ще да застане на една сцена със Стинг (Sting) на стадион "Георги Аспарухов" на 7 юни, огласиха организаторите на концерта - "София Мюзик Ентърпрайсис".

Това е Националният филхармоничен оркестър, който най-вероятно ще придружи звездата и по време на концерта му в Румъния.

Както MySound.bg вече извести, гастролът на знаменития британец у нас е в рамките на фестивала Arena: Muzika 2011.

Софийската филхармония е най-големият и най-стар симфоничен оркестър у нас. През дългогодишната си творческа кариера, филхармонията работи с някои от най-изтъкнатите имена на световната класическа музикална сцена, а в състава й влизат едни от най-изявените български изпълнители. Техният репертоар обхваща творби от цялата световна музикална история до най-съвременните произведения. Националният филхармоничен оркестър е високо ценен от гостуващите у нас по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" звезди на световната рок и поп сцена.

Младата американка Сара Хикс (Sarah Hicks), която придружава Стинг на част от концертите от Symphonicity Tour 2011, ще дирижира родните музиканти.

Тя представя новото поколение диригенти, които развиват с лекота многообразието на музикалната си кариера, като смело отварят врати на новаторския творчески подход в класическата музика. Кариерата й я среща с някои от най-престижните симфонични оркестри в САЩ, Европа и Азия, измежду които Националната филхармония (САЩ), Чикагския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Сан Франциско, Филхармонията на Лос Анджелис, Детройтският симфоничен оркестър, Филхармонията на Кореа и много други.

Билети за концерта на Стинг в България все още могат да бъдат закупени от касите на "Тикетпро" и неговите партньори, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Изключително успешното турне на Стинг беше удължено с още няколко дати в Европа и Азия. Мениджмънтът му обяви днес, че звездата ще посети и град Казан, Русия, на 2 юни.

Многобройните местни почитатели на легендарния музикант бяха резервирали огромно количество билети за официалния му фен клуб там.  

Творчеството на Стинг предизвиква огромен интерес навсякъде по света, а публиката няма търпение да стане част от лятната магия, наречена Symphonicity Tour 2011.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички