Гала концерт за финал на Лятната музикална академия към НБУ


Гала концерт за финал на Лятната музикална академия към НБУ

5006

Най-добрите студенти от Лятната академия към НБУ ще изнесат гала концерт в нейния край.

Те ще свирят заедно със своите преподаватели в Sofia Live Club от 21 ч. днес.

Специални гости на събитието ще са Чико Фрийман (САЩ), професор Милчо Левиев, Вики Алмазиду (двамата на снимката) и Стоян ЯнкуловСтунджи, които водят майсторски класове.

Вход на място - 10 лв.

За трета поредна година НБУ организира Лятната музикална академия, насочена към джаза, поп музиката и класиката, към импровизацията и интерпретацията и към изпълнителското майсторство.

Лятната музикална академия към Нов български университет е основана през 2009 с идеята да предлага летен семестър като времева алтернатива и неин основен приоритет е въвеждането на интензивно обучение от преподаватели с международен опит и популярност, в дисциплини и актуална тематика, незалегнали или по-слабо застъпени в основната програма за обучение по музика.

През 2011 Лятната музикална академия обединява майсторските класове на световноизвестния пианист и композитор Милчо ЛевиевСАЩ, на забележителния саксофонист, мултиинструменталист, студиен музикант, бендлидер, композитор и продуцент Чико Фрийман - САЩ, на признатата по международните сцени джаз певица и вокален педагог Вики Алмазиду – Гърция, на Стоян Янкулов-Стунджи - ударни интрументи, България - изпълнител, който въвежда нови техники и нестандартни музикални идеи.

Един от основните приоритети на Академията е менажирането през годината на най-добрите млади музиканти след тяхното участие в майсторските класове. В сътрудничество с най-добрите джаз клубове в София, с международните джаз фестивали в Банско, Ниш, с партньори в Чехия, Гърция и други страни бяха реализирани редица престижни участния, а други се подготвят в момента.  

Завършилите получават сертификат от Нов български университет.

Към учебното заведение е учреден и фонд "Милчо Левиев и Вики Алмазиду", който подпомага и стимулира младите изпълнители в Лятната музикална академия в тяхното обучение и професионално развитие, чрез отпускане на ежегодни годишни стипендии и частично покриване разходи за участие на изявените студенти.

Най-добрите участници от майсторските класове ще получат и годишни стипендии от фонда тази година.

Още - на:

www.sma-nbu.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички