Завръщането на старата школа: DJ Retro Fest 2011 във Видин


Завръщането на старата школа: DJ Retro Fest 2011 във Видин

4782

Видин се подготвя за края на летния фестивален сезон.

След серия от прояви като July Morning Rock Night, младежкия фестивал The Bridge, рок уикенда "Пулсът на Видин" и лятното парти с Ивайло Гюров, идва ред и на големия финал, музикалното събитие на годината за града – DJ Retro Fest 2011 – "Завръщането на старата школа".

Първото издание на феста надмина и най-смелите очаквания, припомнят купонджии. С безобразно скромен бюджет и почти нулева реклама, крайдунавските граждани сами избраха своето развлекателно събитие N 1 през 2010. Над 1500 души посетиха феста във всяка от двете вечери.

От тогава до днес проявата не спря да се коментира от мното хора. Въпросът "на коя дата ще е следващият "Ретро фест"? не спираше да се задава от хората в града, страната и видинчаните в чужбина - цяла година. Ето че моментът настъпи. От сряда (24 август) лредстоят цели четири незабравими ретро вечери с всички онези, които диджействаха във Видин от края на 70-е до края на 90-е.

Главни организатори и на това издание са Красимир АтанасовДжони и Васил ГромковVaGro, с подкрепата на община Видин.

Шестнайсет са главните действащи лица, но са обявени и доста гости. Така например в сета на DJ Сими ще участват хип-хоп изпълнителите Jims & Imp, които ще рапират на живо за няколко от парчетата си, включително и в  превръщащото се в местен ъндърграунд "Видин град".

Заедно с DJ Jeffy зад пулта пък ще застане специалният му гост DJ Джим Хоукинс от Хъл, Великобритания, а DJ Пепи ще бъде подкрепен от DJ Niko Dance "чак" от Стара Загора.

Както и миналото лято, нарочно за DJ Retro Fest  – "Завръщането на старата школа", от Базел, Швейцария, ще долети видинската легенда DJ Серго.

Десетки други изненади очакват живелите на града и техните гости в четирите фестивални вечери. В една от тях организаторите са се постарали да открият и поканят първия управител на култовия нощен бар "Телеграф капия", Рангел Димитров, открил легендарното заведение на 20 октомври 1962.

Не по-малко любопитна ще е изявата на DJ MC Fill, който ще даде сериозна заявка за влизане в книгата за рекорди "Гинес" като първия диджей, пускал по време на сет от ... часовник!

Основен водещ феста ще бъде MC VaGro (Васил Громков), чийто официален сет ще открие последната вечер на събитието.

Редът на участие засега се пази в тайна, ясно е само кой ще стартира и кой ще закрие проявата. Партито в сряда (24 август) ще започне с диджея, който завърши миналогодишното издание - djsupermax (Ники Русиновски). Финалът в ранните часове на неделя ще е за DJ Серго от Базел.

Очаква се температурите в дните на фестивала да са около 40 градуса, но пък локацията е на възможно най-прохладното и сенчесто място в града, на самия дунавски бряг.

Еуфорията нараства от ден на ден.

"Дъртите диджеи" сериозно се заканват да съборят Видин през следващата седмица.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички