Класическият състав на Genesis в Картини от една изложба


Класическият състав на Genesis в Картини от една изложба

4215

Стив Хакет (Steve Hackett): китара

Питър Гейбриъл (Peter Gabriel): вокал, флейта

Тони Бенкс (Tony Banks): кийборди

Фил Колинс (Phil Collins): ударни, перкусии (дебютира като вокалист в акустичната пиеса "More Fool Me")

Майк Ръдърфорд (Mike Rutherford): бас, китара, ел. ситар

Това е оптималният формат на арт рок ветераните Дженесис (Genesis), чиито имена стоят зад класическия албум "Selling England By The Pound" (1973).

Продуцентски акъл налива и вездесъщият Брайън Ино.  

Петият студиен проект на знаменитите британци ще бъде представен в "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 днес.

"В творбата ще открием най-разнообразни истории: за кръчма, в която звучи мелодията на средновековен танц на смъртта; за млад дребосък, празен човек, който не слуша никого в собственото си семейство; за Шотландия – с моряци, планини, реки и пясъчни плажове, както и с Нептун и неговата свита от сирени; за дългата битка между две гангстерски банди в лондонския квартал "Ийст Енд", за Жулиета като работничка и Ромео – конте с вратовръзка на цветя, "неделен милионер", чийто персонажи са силно повлияни от поезията на Томас Елиът (Thomas Stearns Eliot), припомня водещият Сергей Шишов.

Издадена в края на септември 1973 година, тавата е един от най-успешните албуми на формацията от периода ѝ с Питър Гейбриъл. Заглавието ("Разпродажба на Англия на парче") всъщност е лозунг, заимстван от манифеста на Лейбъристката партия преди общите избори същата година.

Фронтменът толкова харесва тази фраза, че решава да напише песента "Dancing With The Moonlit Knight", в която я използва.

Има и друг мотив, за който Гейбриъл споделя: "По това време бяхме много преднамерено настроени срещу Америка, защото си спомням, че бяхме здравата налагани в Англия за изказването на мнения срещу Америка и ето защо аз исках да имаме това заглавие".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички