Акага на 20! Класа, стил и много музика


Акага на 20! Класа, стил и много музика

6165

Музикантите от група Акага поскъпнаха на 20 с шоу от висока класа сред много приятели и фенове, стилен декор и мултимедия в зала 1 на НДК снощи.

Хиляди фенове и приятели уважиха юбилея на една от най-добрите български формации, сред тях се оказа и новоизбраният президент Росен Плевнелиев. Още с влизането в залата зрителите бяха запленени от декора - специално рамкирани екрани, на които се виждаха снимки от различните периоди на формацията.

Великолепните музиканти представиха своите най-големи хитове от създаването си до сега, както и 3 песни от новия албум "20 години Акага".  Хилда Казасян, Графа и Любо пяха с бенда на сцената, а кулминацията на шоуто настъпи с появата на Калин Вельов, Марин Панев, Оги Весков и Ясен Велчев. Четиримата бивши членове на групата се присъединиха за изпълненията на емблематичните пиеси "Cuba Libre" и "Летище". Публиката беше на крака почти през целия спектакъл, а изненадите не свършваха. Поредната дойде от изпълнението на четирима от най-добрите басисти на БългарияКраси Куртев от Акага, Ивайло Звездомиров от Те, Стефан Чобанов от Мери Бойс Бенд и неотразимия Фънки, в китарното шоу на който бяха включени специални пироефекти.

Забележително в концерта беше участието на цигуларя Веско Ешкенази и Дамски струнен оркестър. Виртуозният музикант и воденият от него оркестър изпълниха като поздрав към Акага и присъстващите произведения на Вивалди. Ешкенази и Акага бяха подготвили и специална версия на хита "Пътувам", която разтопи сърцата на дамите.

Финалът бе поставен с коледната песен "Тих, вълшебен ден" и въздействащата "Те нямат вина" на Акага и Веско Ешкенази, която е посветена на кампанията на УНИЦЕФ за подкрепа на децата без дом.

Независимо, че концертът вече е в историята на забележителните български музикални събития, шоуто продължава за феновете на Акага, защото утре - 9 декември, най-после излиза дългоочакваният проект "20 години Акага" с изцяло нов материал, включително дуети с Любо Киров, Веско Ешкенази и Мелоу Мак.

Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички