50 банди на Hills Of Rock 2022! Виж обогатения афиш
The Cardigans, Bomfunk MC's, Delinquent Habits и Джон Нюман се присъединяват към ARTE Feastival 2022
Ар-ен-би дивата Macy Gray пристига с тур бандата си The California Jet Club за концерт в София
Шведските прогресари Soen се завръщат в София, концертът е на 19 май
Jazz FM търси най-ярките джаз творци в кампанията "Джаз в цялата страна"
Sоfia Live Club отбелязва 13-тия си рожден ден с концерти на Б.Т.Р. и Милица Гладнишка
"Малки истории" разказва контрабасистът Петър Славов-син. Концертът на Биг бенда на БНР е в Първо студио на 13 май
Arrested Development с първи концерт и с нов албум в България - ще го представят в столичния клуб Terminal 1 този петък
Sofia Metal Fest 2022 с нова локация. Moonspell, Dark Tranquility, Ensiferum, Pyogenesis и Gwendydd ще ударят на открито
Малките победи на гигантите Faith No More вече и на български. Специална трибют група ще свири за премиерата на луксозното издание
Виж кой спечели пропуск за дългоочаквания концерт на Hooverphonic в България, именитите белгийци излизат в зала 3 на НДК
Съвместен концерт на The Revenge Project, Prokaza и Certain Demise, виж програмата за довечера

Yamato гастролират с нова програма в България


Yamato гастролират с нова програма в България

1634

Ямато (Yamato) ще представят новата си програма Gamushara - The Beat Of Courage в зала 1 на НДК в София.

Японските барабанисти ще се изявят за пореден път у нас от 19.30 ч. на 1 март по покана на "ДжаZZ Плюс". Повелителите на ритъма пристигат в рамките на актуалното си  световно турне.

В променящия се и крехък свят, в който живеем, изпълнителите издигат глава и призовават да потърсим и набележим целта си и да я отстояваме достойно. Техният отговор е Gamushara - Тhe Beat Оf Courage. Думите на артистичния директор и създател на Ямато Маса Огава дават подробно обяснение за идеята, която стои зад заглавието Gamushara - Тhe Beat Оf Courage.

"Gamushara означава целеустременост - това е състоянието, в което преследваш една цел без да мислиш какво ще последва. Първо нека попитаме: Копнееш ли по някоя мечта? Имаш ли виждане за бъдещето? Веднъж като я откриеш, не мисли постоянно, просто тръгни в тази посока. Защото става въпрос за екстатичен ентусиазъм.  Вълнува ли се някой, че те мислят за глупак или пък те обвиняват, че си завладян от капризите на младостта. Започни да тичаш напред! Някой някога беше казал... "Няма път пред мен, само отзад следи!" Не се страхувай! Продължавай да тичаш, преследвай Gamushara!", обяснява Огава.

Билети за спектакъла - в мрежата на http://ticketplus.bg ,на касата на НДК и в "Дюкян Меломан", както и във веригите магазини "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис". Цените на пропуските са от 30 до 80 лв.

The Beat Оf Courage

"В дълъг и тъмен тунел ли сме или пък в гъста мъгла. Какво трябва да направим, за да се измъкнем от тази ситуация? И какво има отвъд? Светът около нас илюстрира чудесно японската поговорка: "Всичко е тъма, една крачка напред!" Мислех си за това, докато се скитах из улиците на нашето селище -  какво се изисква от нас - в този момент, в който е невъзможно да предскажем какво ще последва утре? Ще издържим ли или ще се предадем? Или пък ще полудеем? Трябва да осъзнаем, че живеем във време, в което е нужно да активираме петте си сетива: слух, зрение, допир, вкус и обоняние. С цялата мъдрост и знание ние трябва да посветим всичките си усилия, за да създадем нов път. Какво ни е нужно? Енергия!", разсъждава артистичният директор на трупата.

"Трябва да съберем мощния ритъм на сърцата си и да го проектираме в бъдещето. Нека да извикаме трескаво като новородено, което заявява на света за своето съществуване. Нека се втурнем в бъдещето, като споделим този миг заедно - ние сме живи сега - независимо от възраст и заобикаляща среда. Хората са заедно в кръг и са съсредоточили поглед в барабана. Равномерното сърцебиене - чиста енергия бързо изпълва въздуха. Днес аз също удрям барабана и вярвам, че тази енергия ще ни помогне да открием път към бъдещето.Ключът да си целеустремен, да си Gamushara. Нека да усетим мощния удар заедно. И бъдещето сигурно ще ни се открие по-ясно", допълва Огава.

Всичко започва на един фестивал в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара. "Изпълнихме една моя композиция, която се казваше "Huyga", а после един журналист ме попита как се казва състава, за да го упомене в статията си, и аз казах онова, което ме хрумна спонтанно Ямато - оказа се, че името ни подхожда, независимо, че някои ми казваха, че звучи като наименовиние на крайпътно кафене. Това участие отключи вратата към бъдещите ни представления, които днес наброяват 150-200 на година из целия свят, а броят на барабанистите нарастна от четирима на петнадесет души", спомня си създателят на проекта.

2300 представления в 51 страни от целия свят

Отидохме в Китай през 1994 - точно една година след като започнахме и свирихме пред 20 000 души в четири представления. Последва турне и в други азиатски страни, включително в Индонезия, Южна Корея и Сингапур. През 1997-99 бяхме на обиколка в Южна Америка, като всяко наше посещение покриваше поне 10 000 км. 1999 бе годината, в която взехме участие на фестивала в Единбург и бяхме наречени ласкаво в пресата "музиката на душата". С това се сложи началото на световните ни турнета.

Животът на барабанистите

В селището Асука с повече от хиляда години история, Ямато търсят дълбочината на експресията посредством уадайко барабана.

"Отиди, където те поканят, и направи хората щастливи", гласи нашето мото и с него обикаляме света", казва още Маса Огава.

Още - на:

http://yamato.jazz-plus.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички