Ал Бано в зала 1 на НДК: Брависимо!


Ал Бано в зала 1 на НДК: Брависимо!

3031

Брависимо!!!

Няма как да не употребя този израз на възхищение към страната на хубавата кухня и като че ли още по-красивата музика.

Особено след концерта на Ал Бано, организиран от "Жокер Медиа" в зала 1 на НДК снощи.

Певецът, чието име е изписано със златни букви не само в музикалното наследство на родната му страна, но в сърцата на меломаните по цял свят, предпочитащи да слушат канцоне.

Музикантите от бенда на Ал Бано се появиха един по един на сцената, а присъстващите бяха запленени от божествения му глас още по време на първото му изпълнение. Адреналинът бе повишен не само заради вокалните умения на госта, но и заради чудесното озвучаване на залата. Ентусиазираната публика получи от госта точно това, което очакваше - златните хитове, включени в неговата последна антология "The Golden Hits" (всичко, ама всичко - от "Liberta" и "Felicita", до "Sempre, Semprе"), но и части от класическите творби Концерт за пиано и оркестър на Чайковски, звездната "Аве Мария" и прочутата ария от Набуко.

Изпълнителите от формацията на госта бяха стопроцентови професионалисти не само в инструменталния си съпровод. Китаристът представи чудесна версия на "No Woman, No Cry" (Боб Марли), трите ефектни бекволистки се изявиха индивидуално в стандарта, иначе прочут от Енимълс, "House Of The Rising Sun".

Някъде по средата на концерта Ал Бано покани на сцената една велика личност, свързана с италианската естрада. Това бе Дето Мариано, композиторът, спомогнал за кариерата на цяла плеяда от звезди от ранга на Челентано например, и аранжирал голяма част от италианските хитове изобщо.

Той остана на сцената, като в негова чест Ал Бано изпълни няколко пиеси, едната от които - "О,sole мiо", невероятен микс от автентичния запис с уникания глас на великия Енрико Карузо, към който се присъедини и знаменитият Ал Бано!

Бившата половинка на Ромина Пауър спечели допълнителни симпатии с няколко изречения на "булгарски". Той трогна публиката, като каза, че вижда много сходни светове и цветове, разхождайки се из София. А после извади знамената на двете държави, постави ги на сцената и ги обяви за брат и сестра.

Бисът на госта бе троен.

И въпреки че концертът завърши, италианската приказка, която Ал Бано ни разказва вече толкова години, няма край.

Очакваме го отново!

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерии".  

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички