Над 300 шивачи обличат героите в Saltimbanco


Над 300 шивачи обличат героите в Saltimbanco

3690

Над 300 шивача са създали дрехите за участниците в Saltimbanco на прочутия Cirque du Soleil.

Както MySound.bg нееднократно информира, спектакълът ще бъде представен - при това цели пет пъти, в София идния месец. Модерната градска приказка ще бъде "разказана" в мултифункционалната зала "Арена Армеец". Акробатичното шоу е обявено за 3 февруари (от 20.00 ч.), 4 февруари (от 16.00 и 20.00 ч.) и на 5 февруари (от 14.00 и 18.00 ч).

Когато спектакълът е създаден, е доказано вече, че миграцията в големите градове ще продължава да нараства. Именно на този факт се основава и самото шоу. Градовете са мрежа от вътрешни взаимоотношения, но същевременно и наниз от парадокси. Костюмите на участниците са изцяло в ярки цветове, ексцентрични и еклектични. Героите не са облечени просто в реквизитни дрехи; дрехите са създадени така, че да опишат нагледно развитието на всеки отделен персонаж.  Одеждите са произведени в Монреал в щаба на Cirque du Soleil International.

Всеки изпълнител разполага с три до пет костюма, всеки от които съставен от над 12 отделни части. В производството на отделните сценични дрехи са използвани над 80 различни вида копчета. Повече от 2 5000 костюма биват съхранявани в над 50 огромни сандъка по време на пътуването на шоуто от град на град. В представлението има над 250 чифта обувки, като тези, които са използвани от изпълнителите по време на Китайските колони са преработвани преди всеки номер.

И още любопитни детайли около шоуто:

• Спектакълът разполага със свои собствени перални и използва биоразграждащи се препарати.

• Целият отдел, свързан с костюмите, може да бъде прибран и готов за път за по-малко от час.

• Всички изпълнители имат свои собствени гримьорни, които пътуват заедно с шоуто.

• Всички участници сами нанасят артистичния си грим. За целта всеки разполага с книга, в която стъпка по стъпка има обяснение за последователността на всяка различна помада или щрих. Цялата процедура по гримирането отнема на изпълнителя около 90 минути.

• Четирима гардеробиера пътуват неотлъчно с трупата, като за улеснение на артистите биват наети двама или трима души от всеки град, в който гостува спектакълът.

Техническа прецизност и екстравагантен дизайн са вплетени във впечатляващите костюми на артистите, светлинни ефекти, въздействаща музика и магия във всеки един номер.

Цветен, забавен и удивителен, Saltimbanco е спектакъл за всеки член от семейството, припомнят от "София Мюзик Ентърпрайсис", по чиято покана пристига знаменитият цирк.

Билети от: касите на "Тикетпро" в НДК и "Арена Армеец" и онлайн чрез www.ticketpro.bg.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички