Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Купонът винаги е резерве със Sentimental Swingers


Купонът винаги е резерве със Sentimental Swingers

3623

След близо 150 резервации, столичният клуб Студио 5 се изпълни до краен предел снощи.

Ура!

Кой казва, че българските артисти колабират в условията на финансова криза? Колабира само онази част от тях, която опрадава липсата си на талант с липсата на пари. Сентиментъл Суингърс (Sentimental Swingers) - които също пеят за българска публика, също живеят на Изток от рая, винаги пълнят клуба, в който се представят (обикновено подкрепени от секстета на Мишо Йосифов и/ли Смъглърс Кълектив (The Smugglers Collective). Което означава едно: одарени са, знаят как да правят купон и могат да забавляват публиката с глас, музика, чар и непристорено поведение.    

Направиха за го - за пореден път, и в Студио 5 в ледената петъчна нощ, като част от специалните концерти по случай първия рожден ден на популярния клуб.

Публиката с нетърпение очакваше шоуто. Вера, Деси и Рони взеха микрофоните точно в 23.00 ч., стилно акомпанирани от момчетата на Михаил Йосифов, вдигайки адреналина с пиесата "Sing Sing". Бурни овации, след което без прекъсване екзалтираха с "Tico Tico" и "Straighten Up I Don’t Say". Платинената Вера генералски поведе командата към емблематичните "Boogie Woogie" и "Chattanooga Choo Choo". Сетне музикантите направиха една традиционна обиколка из заведението, за да може всеки зрител поотделно да има близък допир с тяхното блестящо излъчване.

Суинг до краен предел!

Лидерът на секстета - тромпетистът Мишо Йосифов, представи саксофониста Наско Хаджиев, определяйки го като "Перпeриконското чудо". Той демонстрира  вокалните си умения с джаз версия на известното парче "Americano"и по никакъв начин не отстъпи на красавиците по каризма, глас и сценично поведение, като получи абсолютно заслужени аплодисменти.

Докато на сцената се лееше "Americano", Вера - вече в дълга класическа червена рокля с гол гръб, изнесе невероятно шоу в стил суинг кабаре.
 
Кратка пауза, малко рефреш, отново преобличане (много специално внимание трябва да се отдаде на реквизита и мейкъпа, след като изгряха в зелени костюми по време на предишната част, мацките отидоха да се донапудрят).

След паузата трите певици (вече пременени във фаталния си типичен изкусителен червен аутфит и червило, разбира се) и секстетът продължиха да забавляват и без това загрялата публика с веселяшките южняшки "Dixi", "Superca" и - айде и малко българско, "Сладкарница". Нататък купонът градира в суинг импровизация по "Sing It Back", готиното "Groоve" и "Accelerate The Pace". Малко остава, но никой не иска да си тръгва. Мразовитата нощ се нажежава с режещата роза ("Chainsaw Rose").

"Custom Reason" преди финала.

Два биса, бурни овации и до нови срещи.

Групата ще издаде първия си албум "Сладка София" през април.

Купете го, струва си.

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички