Soviet Soviet по съветски, или смъртта на рока!


Soviet Soviet по съветски, или смъртта на рока!

1527

Рок-ен-ролът умря оная вечер!

Само дето няма кой да каже "Да живее пост-пънкът!"... С такива смесени чувства си тръгна голяма част от публиката след концерта на италианците Совиет Совиет (Soviet Soviet) в столичното кино "Влайкова" оная вечер.

Вярно, групата е убийствено добра – гледал съм ги и в Неапол, и в Ница, и тук на Балканите – в Скопие и в Букурещ. Видях ги и миналата година - отново на "Аларма Пънк Джаз", пак в същия киносалон. И звучаха... убийствено добре! Нищо общо със сегашния концерт, въпреки че момчетата като цяло бяха в отлична форма и се раздаваха както винаги!

Не знам как са звучали по радиото, но смесването в залата беше като от предавател ВЕФ от златните години на съветската естрада: китарата и вокалите - в един честотен регистър: само средни и високи, застъпване, никакъв бас – което за подобна група е пагубно! Явно гениите на озвучителната индустрия от БНР имат своя концепция за нещата, моите уважения, но такова едно отношение към публиката и към артистите е просто непростимо. Още повече, че имаше и снимачни екипи на Националната телевизия, журналисти от реномирани медии като сп. VICE и хора от музикалния бранш като Филип Филипов и Серж от група Войвода, Владо Чифлиджанов от Исихия, Лъчо от Кю-чек (Q-Check) и известни арт-фотографи като Жоро Аранжоро (виж снимката по-горе) и пр., и пр., и пр. Само дето това е по-скоро анти-PъRъ! И за БъНъРъ, и за извоювалия си твърде авторитетно име фест "Аларма Пънк Джаз".

Шапка му свалям на Цецо (Цветанов - б.,р.) от "Аларма" и за бандите, които води в България, и за това, че не се разправя с нелоялни спонсори (като много често плаща от личния си джоб хонорара на артистите), но тези хора от радиото просто не стават. 2012 не е 80-те. Совиет Совиет не са Георги Христов например. Рок-ен-ролът не е соц-естрада, в крайна сметка. И докато това не влезе в главите на въпросните саунд-корифеи, които, вече си мисля, умишлено се опитват да подронят авторитета на "Аларма", за да не им се налага да се напъват да работят за заплатата си, качествени събития като "Аларма Пънк Джаз" ще си останат в сянката на "сръбското, хеви метъла и гроздовата ракия" на родната сцена.

Не се притеснявам да ги изброя поименно, така както ги назова в ефир ко-водещата на предаването Яна Пункина (специално си записвах): Емилиян Петков, Иван Дочинов, Румен Иванов и Кирил не-знам-кой-си. Това са просто имена, добри хорица на заплата и с работно време – не ги познавам лично и нямам нищо лично против тях. Но така наистина не може. А и не бива!!! Ако говорим за качеството на звука, тези имена като нищо можеха да звучат и по следния начин: Владимир Путин, Адолф Хитлер, д-р Менгеле и Чарлз Менсън.  Те ме отровиха със звуков полоний, унищожиха шест милиона евреи вътре в мен, направиха си садистичните опити със слуха ми и накрая ме убиха масово. И мен, и публиката.

А после защо в България нямало рок-ен-рол...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички