Urban Dictionary 2. Още една вечер на българския хип-хоп


Urban Dictionary 2. Още една вечер на българския хип-хоп

2643

Преди няколко месеца диджеите от две родни крюта - Failure DJs и Fruit Sessions, обединиха усилия, за да представят на българската публика своя авангарден проект за ърбън и хип-хоп култура Urban Dictionary.

Редом с елетронното звучене на грамофоните те изнесоха показен урок как се прави качествена музика в условия на нарастващ музикален упадък, в който стойностното лирично послание все повече върви към дефицит.

Вторият том на речника снощи обещаваше още по-многоброен състав изпълнители от първата част, а цветистата реч и римите в такт отново намериха трибуна за изява в лицето на столичния Mixtape 5. Клубът бе изпълнен с порядъчен брой фенове и с ръка на сърце можем да кажем, че в такава парти атмосфера не сме се потапяли скоро.

Трудно ще бъде да ви опиша двадесет и седмина артисти, затова и няма да се заемам да го правя. Все пак, имаше такива, които се откроиха по-ярко.

"Готови ли сте?"

Това бе и първото парче, с което X-Team (Starteras, Killa K, Mista P) пуснаха истинския купонджийски дух сред тълпата. Триото изпя неостаряващата "Няма да замина", чухме и песни от новия албум на Starteras "От театъра до цикъла".

Последвалите солови изпълнения на Wosh MC, както и тези в дует с Feel, видимо вдигнаха атмосферата до много висока точка. Типично в негов стил: "Put your muthafuckin’ hands in the air!" - и излива водата. Ако сте танцували на "Прах" и "Спомени", сигурно не сте останали безучастни и при "Аз не пуша" и "Реален свят", които Feel изпълни самостоятелно. А накрая "Better Than You", "Animal" и "Внимавай" от Wosh довършиха започнатото. "Check It Out!"

През цялото време докато хип-хопът не спираше, Failure DJs и Fruit Sessions пазеха гърбовете на рапиращите и се грижеха за музикалния съпровод зад пулта. Имаше време и за бийтбокс. Скилър (Skiller)! Вярвам, че името говори само за себе си.

Гвоздеят на вечерта и най-чакан от всички бе старото куче Спенс (на снимката). Светоусещането и нагласата си към музиката той сподели с песни като "К’во става, хейтър", "Дамата в зелено", "Ти навярно си прав"... Хората действително още го обичат, а той самият се чувства прекрасно на сцена. Като истински clasSick ни върна с около десетилетие назад, когато рапът в България проникваше навсякъде, поглъщан от мало и голямо. Става дума за "Писна ми" и "Всеки път" (feat. Белослава). Надали имате възможност често да ги слушате на живо. Последва бис с още по-златна класика – "Началото" (feat. Слим). "Тази песен идва от сърцето и душата...". Вече всички се сетиха.

Трудната задача да забавляват публиката след Спенс имаха DRS. Ритъмът и при тях се запази на ниво, а тълпата не спря до последния трак със заглавие "Чичо Митко".

Както споменахме, в Urban Dictionary електронната музика също е на почит. Тя се въртеше от DJ Stancho, JamezBongg, Monk, Papa Rhythm, както и DJ Fail2 (Failure DJs) и Criteria & Staycool (Fruit Sessions).

Във втората зала плочите не спряха цяла нощ, като този път там видимо имаше по-голямо присъствие от обичайното. Вътре можеше да се чуят сетове от:

Bruhu & Crash (Camp Sessions)
Harry UP (Breakalicious)
Tommy Gun (True Badness)
Smartech & Presize (Drumrollerz)
Harry Kash (Wicked Tunez)
Crackhead (Failure DJs)
Rood & Xonic (Rumbe In The Jungle)

Водещ на цялото шоу във второто издание на Urban Dictionary бе Negy от Fars. Като че ли този път присъствието на такава фигура определено се забелязваше и най-важното – бе от ползва.

След успеха и този път подозираме, че ще следват още издания на вечерта на хип-хопа a.k.a. партито с най-голям спам.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички