Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Sentimental Swingers превърнаха SLC в Swing Cabaret


Sentimental Swingers превърнаха SLC в Swing Cabaret

7775

"Дами и господа, добър вечер и добре дошли в кабарето!" - така започна поредното шоу на Сентиментъл Суингърс (Sentimental Swingers), което се състоя отново в Sofia Live Club (SLC) през уикенда.

Учудващо е колко еднакви (въпрос на стил), и колко различни (въпрос на талант и идейност) са изпълнителите от тази формация във всичките си изяви, твърде чести, в сравнение с рок бандите от българската сцена например. Всичките им концерти са посетени от възторжена публика, изпълнила докрай залата или клуба, в който Сентиментъл Суингърс (състав без аналог у нас!) се представят.

Поредното предложение на шармантните певици Вера, Рони и Деси със знаковия секстет на Михаил Йосифов бе наречено Swing Cabaret, а заглавието от афиша бе изпълнено, че и преизпълнено дори, като съдържание на събитието оная нощ. Sofia Live Club действително се превърна в тотално петдесетарско кабаре, като  в неговата атмосфера се вписаха и другите родни реноватори на суинга - страхотните диджеи от The Smugglers Collective, и корифеят на етно-джаза Нено Илиев от РомаНено Проджект (RomaNeno Project) (вълшебна версия на "Очи чорние"), гласовитата Милица Гладнишка и професионални танцьори. Когато Мишо Йосифов качи целия екип да го представи, се оказа, че сцената в иначе просторния клуб се оказа твърде тясна за всички, участващи в бляскавия спектакъл.

Защото Swing Cabaret е това: цял спектакъл, в който и музиката, и визията, и сценографията имат главни роли. А те - заедно или поотделно, влизат в контакт с публиката. Тя за пореден път се състоеше от невероятни фенове, ултраманиаци, които не спряха да аплодират своите любимци, и да танцуват - от първото до последното парче.

Прозвучаха суинг класики от 30-те години до наши дни, сред които "Tico Tico", "Straighten Up I Don’t Say", "Boogie Woogie","Chattanooga Choo Choo", "Dixi","Superca", "Groоve" и авторското "Сладкарница "Пчела"! С чудесното си парче "Unemployed Lovers" Сентиментъл Суингърс участват в тазгодишното издание на конкурса на БНР "Златна пролет".

Саксофонистът Наско Хаджиев - "Перпериконският славей", се изяви солово, превръщайки се в една от атракциите след антракта.

Специално внимание заслужава сценичният имидж, който Сентиментъл Суингърс демонстрираха. Много винтидж! Дали ще се вихрят в черни костюми с бели суинг ризи с папийонки, дали ще флитруват в бални рокли, ще кокетничат с фракове и бомбета или ще заложат на медицински престилки и мрежести чорапогащници, все едно: ефектът на дамите бе поразителен.

Изискан и естетски, крайно еротичен, но далеч-далеч от евтиния кич, с който - за съжаление, все по-често свързваме прилагателното "секси". 

Снимки на Константин Наков - в секцията "Галерии". 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички