Sentimental Swingers превърнаха SLC в Swing Cabaret


Sentimental Swingers превърнаха SLC в Swing Cabaret

7753

"Дами и господа, добър вечер и добре дошли в кабарето!" - така започна поредното шоу на Сентиментъл Суингърс (Sentimental Swingers), което се състоя отново в Sofia Live Club (SLC) през уикенда.

Учудващо е колко еднакви (въпрос на стил), и колко различни (въпрос на талант и идейност) са изпълнителите от тази формация във всичките си изяви, твърде чести, в сравнение с рок бандите от българската сцена например. Всичките им концерти са посетени от възторжена публика, изпълнила докрай залата или клуба, в който Сентиментъл Суингърс (състав без аналог у нас!) се представят.

Поредното предложение на шармантните певици Вера, Рони и Деси със знаковия секстет на Михаил Йосифов бе наречено Swing Cabaret, а заглавието от афиша бе изпълнено, че и преизпълнено дори, като съдържание на събитието оная нощ. Sofia Live Club действително се превърна в тотално петдесетарско кабаре, като  в неговата атмосфера се вписаха и другите родни реноватори на суинга - страхотните диджеи от The Smugglers Collective, и корифеят на етно-джаза Нено Илиев от РомаНено Проджект (RomaNeno Project) (вълшебна версия на "Очи чорние"), гласовитата Милица Гладнишка и професионални танцьори. Когато Мишо Йосифов качи целия екип да го представи, се оказа, че сцената в иначе просторния клуб се оказа твърде тясна за всички, участващи в бляскавия спектакъл.

Защото Swing Cabaret е това: цял спектакъл, в който и музиката, и визията, и сценографията имат главни роли. А те - заедно или поотделно, влизат в контакт с публиката. Тя за пореден път се състоеше от невероятни фенове, ултраманиаци, които не спряха да аплодират своите любимци, и да танцуват - от първото до последното парче.

Прозвучаха суинг класики от 30-те години до наши дни, сред които "Tico Tico", "Straighten Up I Don’t Say", "Boogie Woogie","Chattanooga Choo Choo", "Dixi","Superca", "Groоve" и авторското "Сладкарница "Пчела"! С чудесното си парче "Unemployed Lovers" Сентиментъл Суингърс участват в тазгодишното издание на конкурса на БНР "Златна пролет".

Саксофонистът Наско Хаджиев - "Перпериконският славей", се изяви солово, превръщайки се в една от атракциите след антракта.

Специално внимание заслужава сценичният имидж, който Сентиментъл Суингърс демонстрираха. Много винтидж! Дали ще се вихрят в черни костюми с бели суинг ризи с папийонки, дали ще флитруват в бални рокли, ще кокетничат с фракове и бомбета или ще заложат на медицински престилки и мрежести чорапогащници, все едно: ефектът на дамите бе поразителен.

Изискан и естетски, крайно еротичен, но далеч-далеч от евтиния кич, с който - за съжаление, все по-често свързваме прилагателното "секси". 

Снимки на Константин Наков - в секцията "Галерии". 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички