Tristania и Lacuna Coil на Loud Festival


Tristania и Lacuna Coil на Loud Festival

1241

Tristania ми бяха доста любими преди 10 години. Tristania изкараха албуми като "Beyond The Veil" и "World Of Glass", с които категорично ни взеха акъла и дисковете им влязоха в колекциите ни. Но и Tristania вече не са тази група, този състав и тази тръпка.

Loud Festival започна снощи с щуращи се между павилионите за храна и бира хора, дългокоси агенти, които сноват напред-назад с пълни чаши, неопределимо зловещ вой с текста на "Walk" на Pantera (Пантера) откъм караоке палатката, докато един самолет напуска летището, понесъл тумба вероятно опулени пътници, взиращи се долу в чернеещото множество, събрано за двудневния метъл купон. Каварна отшумя, Loud Concerts пренесоха фестивала до летището в София и ни предлагат пореден интересен пакет от групи, който няма как да пропуснем.

Затова и гледаме Tristania в настоящия им състав, опитваме се да се абстрахираме от скучноватата музика, зяпайки сладката нова певица Марианджела Демуртас (Mariangela Demurtas)  – италианка в норвежка група, докато бандата удря парчета от вече не съвсем кратката си дискография. Черпят ни с две от най-силните парчета от споменатия "World Of Glass", има щипка класика и малко по-нови песни и Tristania си тръгват, за да ни оставят на чара на още една страшно красива метъл певица.

Кристина Скабия (Christina Scabia) и Лакуна Койл (Lacuna Coil) набраха популярност най-вече с третия си албум "Comalies" и няма как да не чуем най-големия хит от него - "Heaven’s A Lie." Очаквам повече девойки пред сцената но дали заради хедлайнъра или заради полските блек-дет зверове Behemoth, които са следващи в афиша, готик мацките явно са предпочели да пропуснат събитието или се крият някъде по атракциите на Loud Festival. А може причината да е в Кристина (на снимката), но докато Lacuna Coil са на сцената, пред тях има солидна мъжка агитка, със забити в скачащата певица погледи.

И не бих могъл да виня някого.

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерии".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички