Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

W.A.S.P. на Loud Festival


W.A.S.P. на Loud Festival

3365

Loud!

Да, доста е шумно след Symphony X на У.А.С.П. (W.A.S.P.) Шумно и небалансирано, с надути бас и барабани и чат-пат чуващ се Блеки Лоулес (Blackie Lawless).... Но какви глупости пиша? Току-що видях шестия си концерт на W.A.S.P. и искам поне още шест! За четвърти път в София, за шести в България и от 30 години на сцена, американците са от малкото класически хеви метъл банди, които дори след края на 80-те не мръднаха от позициите си на, клише е, но, да, лидери.

Малко се бавят, малко сме уморени, само калта е много. Толкова много, че в един момент забравям, че маратонките ми са предимно бели. Кал съм и на кал ще стана – кален татко, кална мама. Само дето малко след 23 часа всички физически несгоди губят всякакъв смисъл. W.A.S.P. изхвърчат на сцената с безумно медли от парчета от 80-те, а долу скачаме щастливо като свине в кочина (чисто визуално доста се доближаваме), пеем, викаме и пляскаме, докато групата ни хвърля от песен в песен. "The Real Me", "I Don’t Need No Doctor", "L.O.V.E. Machine", "On Your Knees", "Wold Child" – ако си посрещал тези песни с възторг преди двайсет и повече години, няма как и сега да си безучастен. Бандата отдавна вече е стикована в този състав, Блеки е в жестока форма и е като фурия по сцената, останалите момчета се раздават до откат и някъде дълбоко трепват емоции, позадрямали в годините, в които плочите на W.A.S.P. леко забравиха пътя към грамофона.

W.A.S.P. са хала на живо, сетлистът е познат – музика от 80-те, две песни от гигантския "Crimson Idol" ("Murders In The Rue Morgue" и гласът ми е в неплатен за неизвестно време) и последните два албума. Да, нямам против да чуя "TheIdol" и "Heaven’s Hung In Black" в рамките на 20 минути. И повярвах на Блеки, когато сподели, че всеки път, когато свири в България, публиката го кара да се чувства като у дома си. Попивам концерта, заедно с още 5 хиляди метъляги, куфеем за последно на "Blind In Texas" и отиваме да лющим люспи кал в банята, хванали пътя пеша или прецакали се с някое такси-пържола (четете хубаво какво пише на стикера с тарифите, наистина е важно!).

А тази нощ следват Слейър (Slayer), Соулфлай (Soulfly), Анайълейтър (Annihilator)…. Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерии".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички