Sevi в клуб Фейт – Йо-хо-хо и дебютен албум


Sevi в клуб Фейт – Йо-хо-хо и дебютен албум

5472

Честно да си призная, изобщо нямах представа предварително, че ще попадна на промоцията на група Севи (Sevi) в столичния клуб "Фейт" на 14 юни.

С британския диджей и музикант Джим Хоукинс се бяхме забили в "Порк Пай" сред близо 2 000 хлапета, просещи цигари, и чакахме изключително некоректните "суперзвезди" от Оги 23 (Ogi 23) да благоволят да се качат на сцената след "скромното" закъснение от 150 минути. В един момент ни писна, а мистър Хоукинс ми заобяснява, че ще ме води при една негова приятелка от Фейсбук, която има промоция на албум.

Значи, пристигаме във "Фейт" и попадаме в друг (приказен) свят. Първо, разбирам, че става дума за Севи, и второ - седя и пет минути само мигам от дизайна на заведението. Винаги са ме впечатлявали детайлите, ама такова изобилие не бях виждал, още повече аранжирано от млада група, която ще свири парчета от дебютен албум.

Дори и една нота да не бяха забили Севи тази вечер, пак щях да съм им суперблагодарен за безкрайното зрително пиршество, което ми доставиха. Не знам какви средства са вложили членовете на състава за декорите в тази промоция, но това за мен е еталон и всички родни звезди трябва да видят поне снимките от събитието. "Фейт" приличаше на "Карибски пирати", ама от -до. Черепи, флагове, вериги, сандъци, паяжини, факли, сцена-фрегата, убийствено пано за фон, страхотни костюми на изпълнителите и на целия персонал на заведението. Абе, приказка, бе, хора ... приказка!

Пиратски топ в естествени размери седеше на сцената и със залп от него, Севи (в спиращ дъха тоалет) даде началото на един час нов български рок на английски език и то на абсолютно световно ниво.

Във "Фейт" звукът винаги е бил добър. Пускал съм там и като диджей заедно с djsupermax (Ники Русиновски) (звезден автор на MySound.bg), но при промоцията на Севи буквално нямаше разлика от звука на диска и този на живо. С риск да съм пристрастен, изпълненията на живо май бяха още по-качествени.

Дори и да се сторят леко еднотипни за мрънкащия роден рок фен, песните на Севи са с огромна класа. С това шоу и тази музика, гарантирам, че ще смачкат половината световни рок атракции на някой голям международен рок фестивал.

Шоуто беше толкова зрелищно, че се изниза за норматив. Между песните Светлана разказваше кратки измислени "йо-хо-хо" историйки, а на финала тържествено отвори сандъка с пиратското съкровище, което се оказа първите бройки от дебютния албум на групата, озаглавен "What Lies Beyond". Феновете ги разграбиха за по 10 "жълтици", а музикантите им сипаха по един пиратски ром за почерпка.

Севи планират национално турне и ако случайно попаднат във вашия град, не се колебайте да ги видите (Следи на www.sevi-sevi.com). Всяка минута ще си струва. Песните са приятни, с много динамика, красив вокал на Севи, а визията - вече казах, е смайваща!

Ето така се дебютира, момичета и момчета!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички