Trivium на Sofia Rocks 2012


Trivium на Sofia Rocks 2012

4794

Дългоочакваният кулминационен момент от първата вечер на Sofia Rocks 2012 дойде: хедлайнъри са момчетата от Trivium (Тривиъм).

За добро или за лошо, на тях се падна огромната чест да закрият първата част на фест от такъв ранг, след като Годсмак (Godsmack) отмениха цялото си европейско турне заради здравословното състояние на вокалиста Съли Ерна (Sully Erna). Вярно е, че Trivium не са толкова популярни в България колкото Годсмак, но точно по този начин се откри прекрасна възможност да се докажат пред нашата публика. И се доказаха!

С гръм и трясък насред Националния стадион "Васил Левски" снощи!

Момчетата дадоха всичко от себе си и направиха показно как се изпълнява качествен метъл на световно ниво! Страхотен концерт, перфектен звук, професионализъм във всяко едно отношение – това е най-малкото, което може да се каже за представянето на Trivium. Личеше, че музикантите се чувстват тук прекрасно, и че жегата не ги е уплашила ни най-малко, пък и те са свикнали – бандата е от Орландо, щата Флорида, където времето през цялата година е такова. Пък и на всичко отгоре вечерта в София стана леко прохладна, та беше чудесно и за гостите, и за публиката. Време за истинско шоу.

След като Клоофингър (Clawfinger) нажежиха обстановката до червено, малко след 22 часа всички чакаха нещо да се случи – леко скептични заради липсата на Годсмак. Ще се справят ли Trivium с хедлайнърската роля? Те обаче - без да им пука какво си мислим ние, излязоха на сцената и ни разбиха тотално. 2 часа музика мина на един дъх, фронтменът Мат Хийфи (Matt Heafy) бягаше по цялата сцена и определено тя му бе малка, а за барабаниста Nick Augusto какво да кажем – шевна машина Singer. Един от най-добрите барабанисти, които съм чувал на живо. Влиянието на Металика се виждаше и чуваше осезателно, но какво от това, след като всичко е представено по професионален начин. То и самият Мат на визия, че и на глас, си го докарва ала Джеймс Хетфийлд (James Hetfield), пък и на няколко пъти свиреше с емблематичната за Металика китара Gibson Explorer.

Не само стадионът, но и цяла София и околностите бяха разтърсени като от пернишко земетресение! Леко черен хумор, но това е метълът – трябва да е малко черен, мрачен, агресивен. Самите музиканти от групата казват за своя стил, че е продължение на Металика от 80-те в по-мрачна насока, и наистина, особено първите няколко албума, звучат много като тези на Гневния квартет. Впоследствие обаче изградиха свой собствен саунд, който демонстрираха с логично самочувствие снощи.


Шоу, което просто трябваше да се види и съпреживее (парчетата - по-надолу). Който видял и чул, той си знае, който не - следващия път, а Trivium обещаха че ще такъв ще има. И то скоро.

Така - достойно, приключи първата вечер на Sofia Rocks 2012. Може би за много от нас с леко горчив привкус заради липсата на Годсмак, но – главите горе, те  обещават, че ще се компенсират.

Колкото до публиката - спор няма! Ние, българите, сме си най-добри и бандите са очаровани от нас.

Така било е, така е сега, така и ще бъде!

Пълен сетлист на Trivum:

1.In Waves
2. Pull Harder On the Strings of Your Martyr
3. Rain
4. Into Тhe Mouth Of Hell We March
5. Black
6. Watch The World Burn
7. Ignition
8. Detonation
9. Forsake Not The Dream
10. The Deceived
11. Dusk Dismantled
12. Drowned Аnd Tom Asunder
13. A Gunshot To The Head Оf Trepidation
14. Ember Тto Inferno
15. Built Тo Fall
16. Caustic Are The Ties That Bind
17. Down From The Sky
18. Throes Of Perdition

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерии".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички