Kaiser Chiefs на Sofia Rocks 2012


Kaiser Chiefs на Sofia Rocks 2012

4326

Големи, по-големи, Кайзер Чийфс (Kaiser Chiefs)!

За група, която най-малко се вписва стилово във втория ден на фестиала Sofia Rocks 2012 (казано по-меко, иначе директно казано ама хич не се вписва), момчетата от Лийдс се представиха повече от достойно.

Инди-рок шайката звучи няколко идеи по-твърдо на живо, което в случая си беше един огромен плюс, а най-големият им коз бе вокалистът Рики Уилсън, който събра погледите на публиката с атрактивното си сценично поведение. То не беше търчане по сцената, то не бе катерене насам-натам, включително по опорните колони, не бяха акробатични изпълнения, а гвоздеят в щурата му програма бе слизането от сцената, разходката из зоната пред сцената и по трибуните, всичко това – с песен на уста.

Рики не прекъсна изпълнението си и пя със завидна лекота, докато се здрависваше с фенове и се шмугваше между седалките. За секунди в полупразния сектор на трибуните се събра рояк от хора, отвсякъде засвяткаха фотоапарати и движението на облака хора подсказваше накъде се е запътил ексцентричният фронтмен, подобно на облак електрони, увлечени от устремено нанякъде атомно ядро.

А атомната сила и заряд на бандата бяха безспорни и ни бомбардираха от първата до последната минута на продължилия малко над един час сет. Кой не знае "Ruby", кой не е чувал за нея? Метъл и рок фенове подскачат и припяват популярните думички и създават жива картина, олицетворение на (идеалната) цел на такива събития – забавление и добро прекарване на времето. Кайзерите тия неща ги разбират много добре, както стана ясно, щом по едно време пред сцената се заформи даже нещо като пого. Групата грабна вниманието на понапълнилия се стадион и успя да го задържи – сваляме им шапка.
Очаквахме, че ще са добри, и момчетата не пестиха сили, за да го докажат. Кривата на настроението и реакциите на публиката започна от доста ниска позиция, за да се вдигне стремглаво след първите няколко композиции – след тази вечер иначе изключително популярната на Запад група вече има няколкостотин, а защо не и няколко хиляди фенове повече, с впечатления за музиката им не само от рекламни спотове.

По време на сета, непосредствено след изявата на Within Temptation, чухме хитовите "I Predict А Riot", "Everyday I Love You Less Аnd Less", "Listen To Your Head", "Never Miss A Beat", "Oh My God".

Участието на британците бе част от европейското им турне в подкрепа на компилацията "Souvenir: The Singles 2004-2012".

Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички