Библии за публиката във втория ден на Kavarna Rock 2012


Библии за публиката във втория ден на Kavarna Rock 2012

2674

Вторият ден на Kavarna Rock 2012 премина под знака на приятните изненади и приятелските колаборации.

Сред най-вълнуващите от тях бяха сесиите за автографи – на 14 юли отново всички чуждестранни групи се срещнаха, снимаха, поговориха и подписаха за феновете си.  

Началото на програмата бе поставено с концерта на D2, които специално за Kavarna Rock 2012 представиха няколко от по-ранните си песни в обновени и по-тежки варианти, с участието на бившия си вокалист Дичо (Di4o). Разбира се, сетът включваше изпълнения и от последния им издаден албум "6", както и няколко нови парчета от предстоящия им проект, който бандата ще миксира и мастерира в САЩ това лято, за да излезе през есента.

След тях на сцената излязоха Big Noize – една необикновена супергрупа, съставена от създатели на някои от най-големите рок хитове в историята и музиканти, отговорни за успеха на титани като Ozzy Osbourne, Dio, Блек Сабат (Black Sabbath), Quiet Riot, Рейнбоу (Rainbow) и Дийп Пърпъл (Deep Purple). Phill Soussan, Carlos Cavazo и Vinny Appice споделиха пред медиите на Kavarna Rock 2012, че за тях Big Noize не е толкова група, колкото събитие, всеки път с различни парчета и гостуващи музиканти. "В този смисъл да сме заедно със Sebastian Bach (на снимката) в Каварна за нас далеч не е пореден концерт – наистина е специално", не скриха рокаджиите.

Бандата стартира участието си с "Crazy Train" на Ozzy Osbourne и "Mob Rules" на Блек Сабат. Сетлистът им включваше и парчета на бившата група на Sebastian Bach Skid Row ("Kicking Аnd Screaming", "I Remember You", "Youth Gone Wild"), Dio ("Rainbow In The Dark", "Last In Line"), "Metal Health" на Quiet Riot, както и химна "Long Live Rock And Roll" на Рейнбоу.

Вторите чуждестранни гост бяха американските хеви метъл ветерани Dokken. Те също изпълниха класики от дискографията си. Откриха с "Just Got Lucky", последвана от "The Hunter", "Breaking Тhe Chains", "It’s Not Love" и други. В един момент изненадващо на сцената с тях се качи Sebastian Bach, с когото бандата заби "Alone Again". По-късно той се върна и сподели микрофона с основателя на групата Дон Докън (Don Dokken) на закриващата "In My Dreams". Бурните викове сред публиката обаче не оставиха групата да стигне до гримьорната си и те се върнаха на сцената за едно финално емоционално изпълнение на "Dream Warriors". Тази песен е много специална за мен, сподели Дон Докън, след което светлините на сцената загаснаха и започна подготовката за финалния концерт на вечерта.

Минути по-късно прозвучаха и първите акорди на традиционно откриващата "Sing Along Song" на Stryper. Последваха "Loud Аnd Clear", "Rock Makes Me Roll", "Reach Out", "Calling On You", "Free" и "More Than А Man".

Групата, която започва кариерата си преди близо 3 десетилетия, показа изключителна форма и класа и разгорещи страстите на публиката на стадион "Калиакра" с енергичен и емоционален сет, в който не пропусна запазената си марка - да хвърлят няколко библии в публиката.

Освен с авторски парчета, гостите зарадваха феновете с част от последния си суперуспешен албум "Covering". В него Michael Sweet, Robert Sweet, Oz Fox и Tim Gaines правят кавъри на групите, които ги вдъхновяват от тийнейджърските им години до днес. Парчето, с което откриха тази част от концерта, си бе "ShoutIt Out Loud" на Kiss, последвана от "Tie Your Mother Down" на Queen, за която изненадващо на сцената към тях се присъедини Jeff Scott Soto. След това чухме тяхна интерпретация и на "Breaking The Law" на Judas Priest, както и вариант на "Heaven Аnd Hell" на Блек Сабат.  

Разбира се, феновете не бяха лишени от бис с най-емблематичните парчета на Stryper - "To Hell With The Devil" и "Soldiers Under Command".

Третата, последна вечер на Kavarna Rock 2012 ще срещне публиката с групите Axaт, Ренегат, Rhapsody Оf Fire, Камелот (Kamelot) и зрелищното шоу на Lizzy Borden.Снимки на Красена Ангелова - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички