Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

15 часа Sven Vath!


15 часа Sven Vath!

6393

Sven Vath (Свен Вет) направи близо 15-часов сет в Слънчев бряг, където въртя по покана на родните пионери Metropolis (Метрополис).

Изключителното събитие наложи трикратно отлагане на полета му с над 5 часа. С напускането на нашата земя, той остави зад гърба си най-силното до момента представяне в България.

Диджеят беше специалният гост на Cacao Beach ("Какао Бийч"). Шоуто му започна на 18-и и приключи в късния следобед на 19 август. Партньор на едно от най-горещите музикални събития у нас и този път беше  Beck’s.

Metropolis DJs подгряха публиката с качествена селекция от танцувално техно и хаус. Малко след полунощ зад пулта застана един от най-успелите зад граница български диджеи и продуценти – KiNK Live. Събитието, посетено от над 6 000 човека, бе най-голямата сцена, на която се е качвал KiNK в България, след близо десетилетие успешни издания и участия на най-престижните форуми, клубове и партита в Европа и цял свят.

По време на сета си Страхил Велчев, както е истинското му име, забавляваше публиката освен с разчупени и танцувални бийтове, и с различни машини, семплери и ефекти, като няколко пъти дори застана зад микрофона, а в сета му с ексклузивно се включи и неговата приятелка – певицата Rachel Row (Рейчъл Роу), за няколко импровизации.

За поддържане на високия градус на настроението на публиката преди появата на именития гост допринесе и Beck’s със специалните музикални награди, които марката беше подговила за своите фенове - парти гривни, музикални слушалки и музикален плейър.

В около 2 в полунощ публиката избухна в бурни аплодисменти още с появата на Sven Vath. Титанът на световната денс култура включи страната ни в настоящото си турне под заглавие The Year Оf Тhe Dragon.

"Никой на световната сцена, освен Свен Вет, не може да направи това, на което станахме свидетели през уикенда", убеден е Ясен Петров от Метрополис. "Той е уникален артист, над моментните моди в електронната музика, винаги актуален. Не се ограничава в един стил, черпи отвсякъде и прави всяко свое участие неповторимо приключение, в което публиката е постоянен спътник и участник. У нас беше 15 часа непрекъснато зад пулта! Никой друг не е правил това досега – да овладее и създаде треската и емоцията от рок концерт пред хиляди фенове в събота вечер и да завърши с интимната атмосфера на частното парти пред няколко десетки в красивия неделен следобед", допълват организаторите.

Сетът на Sven Vath стартира с танцувални техно вибрации - от най-елегантните, до най-тежките вариации на стила. След това плавно премина към експериментален минимъл, хаус и футуристичен транс, за да достигне до "Music Sounds Better With You" на Stardust и Дона Съмър (Donna Summer), които звучаха едновременно с красивия изгрев на плажа.

Настъпването на сутринта обаче не сложи край на музикалното пътуване, което продължи в центъра на Слънчев бряг до късния следобед. Частният самолет на звездата три пъти смени графика си на излитане, защото Sven, напълно увлечен от настроението, любовта си към музиката и топлия контакт с българската публика, не искаше да приключи партито преди абсолютно крайния срок за тръгване.

А партито му определено остава едно от най-големите събития тази година.

Снимки - в секцията "Галерии". 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички