Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Nouvelle Vague отново в София


Nouvelle Vague отново в София

5102

Нестандартната френска група Nouvelle Vague (Нувел Ваг) се завръща в София, за да представи най-новото си шоу - Dawn Of Innocence. Концертът ще бъде на 26 ноември в зала 3 на НДК, съобщиха организаторите.

Това е зрелищен спектакъл, режисиран от известния френски дизайнер Жан Шарл дьо Кастелбаджак (Jean Charles de Castelbadzhak), който се е погрижил за цялостната визия, костюми, осветление и декори.

Идеята за грандиозното шоу се ражда по време на среща на Марк Колин (Marc Colin), основател на Nouvelle Vague, и дизайнера.

"Предложих му да илюстрирам 18 мистични песни от 80-те, изпълнени от групата и допълнени от картини, светлини, сенки и емоции", казва той. "Идеята ми беше музикантите и публиката да пътуват от песен на песен по ръба на невидимото".

Dawn of Innocence разказва за призраците на нашето въображение, а също така и призовавам "Историята на окото" на Жорж Батай с изпълненията на двете певици Марева Галанте и Лизет Алие. За първата си подобна продукция исках да създам трансверсален проект, в който моите страсти се срещат. Изкуство, музика и мода и основната връзка между тях да бъде емоцията", казва Жан Шарл дьо Кастелбаджак.

"Използвах Nouvelle Vague като машина на времето, за да ме върнат в цветовете на поп музиката и мрачните тонове на 80-те. Десетилетие, което беше толкова бляскаво и мрачно в същото време", допълва той.

Основен момент в концепцията на проекта е, че Nouvelle Vague нямат постоянен вокал. За групата пеят предимно жени, като задължително условие е изпълняващият песента да не я е чувал преди това, за да може кавърът да има свое уникално звучене и да се различава от оригиналната версия. И резултатът е точно такъв - кавърите са неузнаваеми и звучат уникално, на практика като абсолютно нови песни.

Милионни продажби, хиляди разпродадени концерта по цял свят и страхотни женски вокали, които придават невероятен заряд на живите изпълнения на Nouvelle Vague: оригиналността на Камил, елегантността на Мелъни Пен, чувствителността на Фийби и лудостта на сцената на Нади Миранда докарват публиката до екстаз, където и да се появят. Шикозна естетика е добавена от Лизет и Марвена, които в момента придружават групата.

Концертът на Nouvelle Vague се организира от Keen Acts и Bg Sound Stage.

Билети се продават в системата на www.eventim.bg и касата на НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички