Румяна Коцева представя българските евъргрийни на голям концерт


Румяна Коцева представя българските евъргрийни на голям концерт

6736

Румяна Коцева и група младежи ще представят българските евъргрийни от 60-те с нов съвременен аранжимент на лятната естарада в столичната Борисова градина от 17.00 ч. на 6 октомври.

Мотото на събитието е: "Зеленото е на мода и в музиката"!

Епохата ще оживее чрез емблематични и незабравими хитове на българската поп музика като "Замълчи, замълчи", "Любовта е море", "Една българска роза" и други, изпълнени от момичетата  и момчетата от вокалното студио по поп и джаз пеене на певицата. В продължение на час и половина бурни страсти, несподелени любови, приети разочарования, гордост и родолюбие ще вълнуват и ще събуждат нови емоции или спомени у столичани, наслаждаващи се на софийската златната есен на открито.

Проектът е поредица от ученически концерти, имащи за цел да представят в нов вариант образците на българската поп музика от различни етапи на нейното развитие и да предадат на съвременните хора неостаряващите послания и неизменните ценности, които тези произведения носят. Актуалните аранжименти и младежките изпълнения ще спомогнат за по-лесната естествена приемственост и възможността за пряк досег до сериозните постижения на тези все така живи творби, които да се превърнат в мост между поколенията.

В подкрепа на проекта Румяна Коцева събира на една сцена най-първите звезди на българската естрада с най-младите им последователи. Учениците ще се срещнат и запознаят лично с доайените на българската поп сцена: Ирина Чмихова, Маргрет Николова, Маргарита Радинска, Мими Иванова, Лиана Антонова, Грета Ганчева и Борис Гуджунов и ще имат възможността да изпеят заедно хитовете на 60-те години.

"Българските евъргрийни от 60-те" е първият от поредицата концерти, организирани от Музикално-издателска къща "Студио Артес" със съдействието на Народно читалище "Д-р Петър Берон 1926". Проектът е съфинансиран от Столична програма "Култура" 2012 на столичната община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019.

Румяна Коцева е певица с повече от 30 години на сцената. Магистър по поп и джаз пеене на Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София. Преди това е завършила Културознание и Музикознание в Лайпцигския университет, Германия. Била е солистка на Ансамбъла на Строителните войски в продължение на 15 години, награждавана многократно за постигнати успехи. Носител на "Дамски кръст" на Министерството на отбраната. Изнесла е повече от 2 000 концерта в страната и по света, има многобройни участия в радио- и телевизионни програми, издадени 6 албума, един от които – по собствени текстове. Участник и лауреат на международни фестивали, между които "Сопот" (Полша), "Росток" (Германия), "Златният Орфей", "Бургас и морето". През последните години се занимава активно и с преподавателска дейност, като създава собствен клас по поп и джаз пеене.

Музикално-издателска къща "Студио Артес" ЕООД се занимава с продуциране и издаване на музикални събития и продукти, както и с музикално обучение на деца и младежи. През 2005 тя изцяло продуцира и издаде компактдиска "Вечните коледни песни на български език" – световни коледни песни с оригинални симфонични аранжименти от Румен Бояджиев-син, представени от Румяна Коцева, някои – в дует с Васил Петров, с авторски текстове на певицата. "Студио Артес" е продуцент на албума "Мистично" (2007) на Румяна Коцева. През 2011  фирмата участва активно заедно с "Контрапункти" и фондация "Музика Вива" в организацията на концертите "ФСБ Симфони". Създава концертния спектакъл "Мюзикълите на Бродуей" (2011). През 2012  печели творчески проекти към МУЗИКАУТОР и столична община – по програма "Култура".

През последните 10 години фирмата участва неизменно в благотворителна дейност по организиране и провеждане на абитуриентския бал в София на децата-сираци от всички домове в България, съвместно с фондация "Майка Мария".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички