Sexy Foxy Lady в София. Мокри сънища наяве


Sexy Foxy Lady в София. Мокри сънища наяве

3980

Някога. Много отдавна. Преди цял четвърт век.

Беше... казармата! И Саманта Фокс (Samantha Fox), разбира се! Моят двугодишен "затвор"" съвпадна с истеричната мания по красивата британка с огромните "натурали" и зверските хитове в класациите. През стотиците безсънни нощи, дебнейки на пеленгатора, вражеските радиостанции, писукащи морзово в района на Средиземно море, аз чаках и Саманта по радио "Люксембург" или BBC. Заради мис Фокс вършех и откровени саботажи към Българската народна армия, вмъквайки се с подправен ключ нощем при "забранената” техника, усилвайки сигнала ѝ със забита ножичка за нокти в антенния вход. Ех, какви времена!

Наистина беше смайващо да гледаш как цяло едно поделение от подивели военнослужещи си прави ръчни щампи с надпис "I Love Samantha Fox" върху потниците под "въшкарниците”. Или как заради подобен надпис върху прозореца на караулното ни наказват да бягаме като ненормални цял ден в тиня до кръста. Ама на кого му пукаше? Неофициално това беше може би първият фен клуб на западна звезда в армията. Значки, тениски, аматьорски татуировки, плакати от сръбски списания и ... две огромни (истински) гърди, пробиваха соц.-системата и циркулираха в съзнанието на загорелия български боец! За капак в онези времена имаше още една Саманта Фокс – порно актриса, ама докато се усетим, че са две различни... стана тя една:)

Разрешете да доложа? ... Ето, доложих! Тъй вярно!

През втората половина на 80-те години, Саманта Фокс беше навсякъде. От N 1 в 17 страни от Европа, до шофьорската кабина на автобуса за село Чичил. От ефира на прохождащото MTV, до нелегално дибидюс-календарче от циганско стрелбище по панаирите. От сцената на Top Of The Pops, до дансинга на най-забутаната дискотека върху земното кълбо. Сабрина, Сандра, Ким Уайлд и дори Манди Смит нямаха шанс срещу тоталната доминация на Фокс сред пеещите женски секссимволи. За Саманта в онези славни години, светът беше в краката ѝ.
 
И около гърдите ѝ.

С идването на демокрацията по нашите земи дадох цяло състояние, за да си добавя в колекцията оригинален диск на дебютния албум на Сами. Оня с "Touch Me","Do Ya Do Ya” и "Hold On Tight". Най-точното определение за стиловата насоченост на Сам Фокс е на "Уикипедия". Там просто пише, че е певица в стил "фрийстайл". Тъй вярно!

Четвърт век по-късно дойде и моят ред да пипна своята идолка - уж леко стара, но оказала се, силно запазена. За всички вас, които никога не сте пипали Саманта Фокс, ще издам една подробност: тя не се епилира! Няма и нужда! Кожата ѝ е суперфина, покрита с един почти невидим прозрачен "бебешки мъх"! Буквално не е мръднала от 1986!

80-те са вечни:)

Столичният клуб "Текила" е идеалното място за звезди от 80-те. Цялата диско-глем обстановка пасва приказно на духа на най-пъстрата декада. В заведението дори танцьорките са в "илектрик блу" бодита, а диджеят е железен. Определено е "деветдесетар”, но в продължение на два часа така подгря за Саманта, че за ценител (като моя милост), просто беше извънземен.

70 минути след полунощ, най-после на сцената изскочиха два броя леко дундести британки. Те заподскачаха горе-долу в синхрон, облечени в емблематичните премени на Лисицата, от времето на звездния ѝ дебют. Под звуците на интрото от "екстендед микс” хаус версията на хита "Call Me” (написан от Деби Хари и Джорджо Мородър), роден  от титаничния бюстов сблъсък между Сабрина (Sabrina) и Сам Фокс.

Консервираният джобен секссимвол се появи на сцената след малко, посрещнат от мижави аплодисменти. Със сигурност 75% от "обитателите на "Текила" в малките часове на петъка, нямаха и идея коя е Саманта Фокс, за огромно съжаление.

Два часа преди клубното участие на звездата, когато тя слезе от лимузината и се занастанява в "Радисън”, пред входа на хотела я чакаха петима упорити фенове, които после се оказаха стандартни ловци на автографи от знаменитости без значение. Колекционери на бройки. Представих си каква врещяща тълпа от хиляди би се драла, ако всичко това се случваше преди 26 години.

В 45-минутния си клубен сет свежата Фокси изпълни и кавър на "La Isla Bonita" на Мадона (Madonna) и две от копи-пейст парчета на продуцентското трио Сток, Айткен и Уотърмен. Чухме и новото парче на Саманта – "Confession”, което никак, ама никак не е лошо, за разлика от големите блудкажи от последните 5-6 години в кариерата на изпълнителката. От тях тя вкара в сетлистата си "Forever" и "Angel With An Attitude”.

За финал все пак ударно бяха вмъкнати наистина гигантските хитове "I Surrender" и "Touch Me" (последното след кратка пауза и несъстоял се бис). Певицата адски искрено поблагодари на София и офейка.

Саманта Фокс не раздаде автографи и не се снима отблизо с никого в клуба. Не отрази дори човек с размерите на Кордилерите, наречен Любо Ганев, пред който тя си е жив лилипут (в женски род). Във финала на парчето "Touch Me”, все пак се "тачнахме" с нея. Сега няма да си мия ръцете с месеци. Дано не ме гепи хепатитът! А психологът Еленко Ангелов е още по-зле: той ѝ целуна ръка и сега не ми се мисли как ще си мие зъбите за в бъдеще.

Фенове, к’во да ни пра’иш?

Пълен сетлист на Саманта Фокс в София:

Call Me (Extended Mix) (Blondie cover)
Nothing’s Gonna Stop Me Now
La Isla Bonita (Madonna cover)
Confession
I Only Wanna Be With You
The Secret
Forever
Angel With An Attitude
I Surrender
Touch Me

Снимки - в секцията "Галерии". 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички