23 ½ h Rock Marathon финишира разтърсващо


23 ½ h Rock Marathon финишира разтърсващо

6166

Почти 23-часовият (и половина) рок маратон на група Севи (Sevi) финишира разтърсващо снощи.

По мои лични изчисления в България към днешна дата има около 3 дузини изключително добри рок групи. Две от тези три дузини в продължение на 3 дни вилняха по половин час на сцената на столичния клуб Rock It във второто издание на 23 ½ h Rock Marathon.

След изключително силните откъм ниво първи две вечери (петък – пънк, събота – блус), големият финал в неделната вечер буквално взриви двореца на рока" на улица "Георги Бенковски" 14.

Цели 10 групи в рамките на около шест часа изпраскаха такова гръмогласно и качествено шоу, че всяка телесна молекула на присъствалите ще вибрира поне седмица-две.

Дано не използвам прекалено силна дума, но за година и нещо Сeви се превърна в група-институция що се касае до професионално изпипване на рок събитие. Да контактуваш по техния начин с медии, спонсори, домакини и колеги си е дарба на ента.

От тази луда последна рокмаратонска вечер, аз лично разбрах следните неща:

В близките няколко години битката за родния ни "алтeрнативен рок Олимп" ще се води между групите Der Hunds (Дер Хундс), Soundprophet и Full Circle.

В България най-после се е родил басист (и то левичар), който да гони класата на Марк Кинг от Level 42. И този пич се подвизава в групата със странно име Vitamine Trilogy.

В група Tornado (Торнадо) има уникален микс от щипка RATM и (внимание!!!) Rasmus, при това с вокали на български език.

Sheky Аnd The Bloodrain ще издават албум през 2025 година, който ще струва 17 японски йени!? Поне така каза Шеката сред около 90 нецензурни думи в рамките на 25 минути.

И пак Шеката призна, че Фреди Мъркюри бил по-надарен "по мъжки" от него!?!? Как го е разбрал, остава пълна загадка?:)

Певецът на Lasttick, ако не успее да направи кариера в областта на алтернативния рок у нас, трябва да помисли за преквалификация като хип-хоп звезда.

Жените в българската рок музика са застрашени от тотално изчезване. От 20 групи в 23 ½ h Rock Marathon имаше едва две девойки (Севи (на снимката) и Танчето), и двете в група Севи. За този тревожен факт алармира и самата фронтдама в края на шоуто, което, разбира се, просрочи с доста минути предварително обявения краен час. Даже Шеката се поразсърди, че го гонят от сцената преди да си е допил бирата!

След три дни на пълни организаторски обороти, малко след 23 часа, Сeви-петорката все пак се добра до микрофоните в клуба да забие финално три от хитовите си парчета. После те станаха и четири заради заслужения бис, с който публиката се отблагодари за положения къртовски труд и идеална организация на фестивала.

Обобщението е: изключително яка селекция от групи, перфектна подредба на лайн-ъп, добър звук (един преден монитор май сдаде багажа на втория ден), забавен водещ (Пецко) и много, ама много позитивна рок енергия.

Аплодисменти за музикантите от Севи, които се решиха да пуснат второ издание на 23 ½ h Rock Marathon в рамките на само половин година.

Със сигурност тази фиеста няма да свърши дотук, а оптимизмът за бъдещето на българския модерен рок е презареден убедително!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички