Пачки по стотачки от The Top Stoppers в Микстейп 5


Пачки по стотачки от The Top Stoppers в Микстейп 5

7097

При всяко (да, защото неведнъж съм им посвещавла мастило и думи) писане за въпросните The Top Stoppers, в старанието си да не се повтарям, но едновременно с това думите винаги да са големи и - за хубаво, тежки, започнах да си мисля, че съм на косъм да се изчерпя.

... Не щеш ли, не се случи. От заглавието е ясно за кои става въпрос, обаче на мен ми е ясно, и ще им изпиша имената още веднъж. Току-виж има и неразбрали.

Piro, Yoko, Wosh и FeeL.

Ето я и нашата история…

3 октомври. Статус на групата:

"Чудесно е!

Вече дори НИЕ знаем кога ще можем да си видим албума.. и ще е едновременно с вас... А защо да не ви покажем и клип към него?"

Повече от чудесно! И така, точно месец по-късно се случи. Чакането приключи. Предварително ще се извиня на всички останали групи и артисти, които подкрепиха събитието от сцената, че няма да им отделя свръхмного редове, но в крайна сметка "минутите за слава" тази вечер бяха съсредоточени основно към тях - The Top Stoppers (Топ Стопърс).

Отивам към столичния клуб Mixtape 5 сравнително рано – към 21.30 ч., с надежда все още да няма очакваната километрична опашка отпред. От вратата директно към щанда с дисковете (които днес въртя нон-стоп). Бял и черен диск с подзаглавия към "Get The Benjamins": "Ези" и "Тура"... "защото монетата винаги има две страни".

Пултът е в грижливите ръце на гения DJ Darkstep, настроението и напрежението расте. Хм, сега се сещам – Миловска [Гергана - б.,р.] къде е?! Пишем есемеси, на рожден ден е, трябва да дам сигнал, като започнат лайвовете. Излизат Ogi23 – както винаги с усмивки, смях, забава, писъци на фенките (хахах, то е хубаво това!), изсипват малко "Любов на преспи", изпиваме "3 пръста уиски" и сме готови за "Купона" (след малко ще видите, че това изречение е в чест на закъсняващата Гери, с която сме в колаборация за този текст). Продължихме с хип-хоп, ама много хип-хоп. Scrat, STARTERAs, Goodslav, Fars, Spens, Logo5. Любими, утвърдени, дейни имена, заразяващи с рими и дух, в подкрепа на българската сцена. Адмирации и за диджейския съпорт: Darkstep, SAVA, Emil Prize, Bruhu, Anti MC и DoLittle.

Следва: пряко включване от Гери.

"Бързам, бързам, бързам. Две таксита, седем пъти чао, три есемеса, идвам!"

Добре, признавам, изпуснах частта с Оги 23. Поне първата. Мира ще ви каже за нея, тя е винаги навреме. Ама как да очакваш, че някое събитие ще започне, когато е обявено?! Този път организаторите (искам да подчертая Филип Гаврилов a.k.a FeeL, който си сцепи задника от работа по това събитие) си бяха свършили всичко на 100%.

Когато Огита-та се качиха пак, веднага след Лого5, стана ясно, че следва нещо страшно. И без това всичките артисти бяха мега и колкото повече чакахме за клипа и The Top Stoppers, нервите се опъваха (погледите светваха, танците се разкрепостяваха, абе ад), ами и колаборации... Почнаха ни рязко и от вратата за краката. "Enjoy" - ами добре, едва ме нави. На "Добър вечер" положението беше "полудявай всички". Суперготина емоция. Филеца вече е на сцената и всички му се радват. Малко Jay-Z стил – eмси, китари, Билката рулира на барабаните, избухване масово. По едно време си мислиш, че повече няма накъде.. ама не! Wosh MC изскача на сцената и започва с "We Smoke". Много добре им се получава на рапърите, когато има банда до тях. Аз лично желая запис на снощните версии на парчетата, които направиха заедно.

Как искам да изругая с някой жаргон тук! То иначе няма как да възкликнеш нецензурирано след като видиш клипа! Началото – входът на Микстейп 5, вратите се отварят и се почва. Ефекти, игри, рампи, паркове се сменят, Йоко в студиото "кълца бийтове безобразно", крайно, крайно. Оги Костовски, само това ще кажа. Добре де - един от бъдещите най-големи! Той и сега си е гигант. В една серия на приятели Джоуи хвалеше режисьора, с когото работи, и каза, че е "the next, next Martin Scorsese" (ах, водете си бележки за скромност, и тея отидоха накъм безкрая - б.р.). За човека, направил видеото към песента "The Top Stoppers", ще кажа, че е самобитният Оги Костовски. Той е адски голям бачкатор. Не вярва, че има непостижими неща и знае, че ако работиш и имаш цел, няма как да не станат нещата. Страхотно му се получава!

Ще използвам повереното ми пространство да кажа, че Logo5 са титанични на сцена. Нямам търпение да издадат нови парчета и да пълнят зали както Йоко, Пиро, Фил и Уош направиха оная вечер. Обичам умни хора, а те са точно такива и го показват с всяка дума от заплетените си текстове. "Behind The Wheels" беше The James Bongg (Джеймс Бонг), за когото се говори винаги с пълен член, защото е толкова гранде".

Видео ли бе, чудо ли бе. И понеже истинският swag върви ръка за ръка с пари и жени – и от това имаше. Бенджаминс из целия клуб – 100-доларови банкноти с ликовете на Стопърите от плаката за събитието. БТВ имаха едно много добро заглавие – "Емоции на пачки по стотачки от The Top Stoppers". А сцената бе украсена и от балет Нова c оскъдни блестящи костюми под бийта на по-добрата музика. Лайв програмата на групата... Епоха!

И за да не си говорим напразно, заповядайте на:

http://illmate.com/benjamins/

и вземете своя албум

"Get The Benjamins" (2012). Toва е само началото. Осъзнай се".

http://vbox7.com/play:1bdac00f44#commentTop

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички