Българо-германски поп: Dena с концерт в парти център 4 км


Българо-германски поп: Dena с концерт в парти център 4 км

3746

Българската певица Dena ще изнесе първия си концерт у нас. При това заедно с цялата си банда.

Събитието е в столичния парти център "4 км" от 20.00 часа на 10 ноември. След излизането на хита "Cash, Diamond Rings, Swimming Pools", Guardian я определи като "създание, излязло от съзнанието на сатиричен блогър", а журналистите и феновете се затрудняват дали да я причислят към хип-хоп, поп или хипстър културата.

В партито ще се включи вълнуващ български лайн-ъп, в който са някои от най-добрите артисти на инди/електронната сцена.

Изпълнителката - едно от най-любопитните лица на европейската инди сцена в момента, пристига с цялата компания, която стои зад проекта – Dena, Anna G и MPC. Те ще представят уникалния си стил – "странен поп", смесващ елементи от хип-хоп, денс, алтърнатив, електроника и дори чалга, със забавни остроумни текстове и иронични послания.

WTF is Swag, мистериозният лейбъл, който инжектира в българския електронен ъндърграунд начупени бийтове, авангардно смесени с различни акустични елементи, ще бъде представен от Hempsta и Mengeme. Вдъхновен от мрачния си характер и тишината, типична за родното му високопланинско място, Hempsta обещава сет с повлияни от хип-хопа juke-trap бийтове. Mengeme –страничният проект на Андрей от експерименталната джаз група Auditory Ossicles – пък ще забавлява публиката с digital funk и електро тракове.

Вечерта ще чуем и част от диджеите, с които се свързват поредицата партита Swine Riddim. Stefak и Dimitroff (Menta Session) ще предизвикат публиката със запазената си марка - динамични хаус бийтове с дълбок бас, повлияни от Garage/Post-Dubstep вълната, както и с по-новите и непознати стилове, които правят  музикалните им селекции винаги разнообразни, танцувални и непредсказуеми.

Със специален конкурс от феновете в социалните мрежи е избран и последният български тандем, който ще сподели сцената с Dena - Squadrum от Wicked Tunez, със селекция от фънк, брейкбийт, дръм-ен-бейс, джънгъл и руутс. Ще звучи пуска реге, денсхол и джънгъл с побеснели бас линии, вдъхновени от британската клубна сцена на 90-те.

Деница Тодорова живее в Берлин от 2005. Преди да започне соловата си кариера, се подвизава като вокал в два от албумите на The Whitest Boy Alive, както и в Tschikabumm. Проектът Dena се ражда преди повече от година и още в първите месеци от създаването си предизвиква интереса на публиката и медиите както в Германия, така и у нас. Истинският успех обаче идва с парчето "Cash, Diamond Rings, Swimming Pools" и видеото към него – нискобюджетна продукция, снимана на битак в Нойкьолн (квартал в Берлин). В кадрите изпълнителката възпява консуматорската култура докато непринудено общува с хората там и дори успява да продаде стоки по време на една от сцените. До момента парчето има стотици хиляди гледания в каналите за видеосподеляне, а програмата на Dena е запълнена за месеци напред със студийни записи, концерти и преговори с европейски лейбъли.

До края на годината се очаква и следващият й видеоклип към парчето "Thin Rope", което ще е част и от първото й EP, редом с "Cash, Diamond Rings, Swimming Pools", "Guestlist" и два ремикса от Robot Koch и Stefan Goldmann. Дебютният й албум е планиран за началото на 2013.

Билетите за концерта й в София са на цена от 10 лева и се продават само на място – в парти център "4 км".

Входът е за лица, навършили 18 години, а организаторите обещават и още няколко изненади за събитието.

Dena - Cash, Diamond Rings, Swimming Pools:

http://www.youtube.com/watch?v=r4CDc9yCAqE

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички