Събудете стените си, Блус Трафик ще помогнат


Събудете стените си, Блус Трафик ще помогнат

4362

Десетата изложба от проекта "Събудете стените си" отваря врати в арт пространството на партера в Сити Център София на 14 ноември.

Проектът има за цел да изведе изкуството сред хората и да им представи съвременните автори в сферата на изобразителното, приложното и фотографското изкуство. Всеки месец предлагаме разнообразна палитра от имена, стилове, техники и формати. Представяме тези изложби в едно нестандартно за изкуство пространство, за да разчупим елитарната рамка и да приканим всеки да поиска да се докосне до него. И тъй като не бихме искали да подценяваме публиката, подбираме и предлагаме автори със собствен стил и качества, които да възпитават вкуса към естетика или най- малкото предизвикват отношение, обясняват организаторите от Art Rental BG.

За доброто настроение на откриването ще се погрижат музикантите от Блус Трафик (на снимката).

Изложбата ще започне с тема "Светлината", тъй като в нея ще представи своите невероятни произведения артистът Николай Табаков. Тези от вас, които познават творчеството му, заповядайте да разгледате новите му творения; за останалите вярваме, че ще бъде истинско приключение да се запознаят с неговите вълшебни лампи! Ще ви запознаем и с художниците, които участват в настоящата изложба: Иван Русев, Надежда Благоева, Красимира Бонева, Нели Мирянова, Ивелина Какърова, Янчо Спасов, Marco de Santis, Alex Stock и Деница Михайлова. Изложбата ще може бъде видяна до 10 декември, уточняват от Art Rental BG.

"Събудете стените си" е поредица от колективни изложби на български и чужди автори. Проектът е провокация към всички творци, ценители и не-ценители на изкуството, отворени към нови възможности, пространства и концепции да усетят магията на тази експериментална комбинация. За изминалите девет изложби от проекта сме представили 51 автора с над 700 произведения. Арт консултант на проекта е Силвия Павлова, припомнят организаторите

Изложбите стартират от всяко 10 число на съответния месец с официални откривания и коктейл. Гости на събитието са били Н.Пр.г-н Дивябх Манчанда- посланик на Индия в България и Македония, индийският фолклорен балет Rajunika, както и ансамбъл Бистрица.

Блус Трафик ще се представят в състав: Божидар Банов–Порто – китара и вокал (предишна група – Среднощен влак), Красимир Табаков – китара, вокал и Никола Табаков – ударни (двамата известни от Бобо, Тошо и Табаков) и Мирон – бас (свирил в Джанго Зе),

Стилът на бандата е ориентиран към електрическия блус и блус-рок. Силното влияние на героите на тексаския блус и рок музиката на 70-те години се проявява в станалите запазена марка на бандата китарни импровизации и експресивна ритъм секция. В репертоара са включени освен "задължителните" кавърверсии, така и много авторски парчета, добре познати на почитателите на групата.

Изявите на музикантите са предимно на клубна сцена. Освен това запомнящи са участията им на "Бургас Блус Фест" (1998) и на последния фестивал през 1999, на  който хедлайнъри бяха Blues Brothers. Същата вечер "трафикантите" закриват феста със жесток сешън, с участието на страхотния музикант Влади Хармониката, който успешно се надсвирваше с Пера Джо от City Band. Следват сесии на живо по Канал 1 на БНТ – предаванията "Чай" заедно с Евгений Дайнов, и Блус общество на Дечо Чипилов, предаването "Полет над нощта" и други. Блус Трафик се изявиха в афиша на първото издание на фестивала Spirit Of Burgas. Както MySound.bg вече извести, те удариха в програмата на Sofia Blues Meeting 6 в Sofia Live Club на 12 ноември.

Първият басист на групата - Арам Татеосян, захвърля китарата и заминава за Острова през 2001. На негово място дърпа жиците Домби от пловдивския Изолирбенд, но след по-малко от година напуска заради ангажименти с триото Люба, Домби и Ален.

От 2002 до 2007 година басист е пловдивчанинът Христо Минчев (Мирослав Турийски трио, Д'артс). Ицо напуска групата, като на негово място през 2007 застъпва виртуозът Кирил Кожушков (OJ Band, Мастило, Те). Поради претоварената си програма, през есента на 2007 той се оттегля,  а на негово място идва китаристът на Динамитър Блус Бенд Карен, като на свой ред предава щафетата  Иван Пейчев. В началото на 2008 на овакантеното от Иван място идва екс-Джанго Зе и настоящият научен работник Миро.

Въпреки многобройните персонални промени, Блус Трафик не прекъсват своята дейност.

През 2005 година трафикантите участват в записите на песните "Двама" и "Закъсняла среща", включени в антологията на покойния вече Вили Кавалджиев.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички