Sevi по фантазия на първия си акустичен концерт


Sevi по фантазия на първия си акустичен концерт

7775

Sevi (Севи) вече е достатъчно зряла група, за да си позволи да експериментира. И то почти всеки месец.

Удивително е как тази модерна рок формация вдига летвата, прескачайки по 3-4 уж задължителни нива за една музикална кариера.

Кога се появиха, кога записаха албум, кога му направиха зашеметяваща промоция, кога пуснаха два клипа, кога обиколиха България от-до на национално турне, кога организираха два маратонски рок фестивала ...??? И всичко това - за малко повече от половин година.

Ако все още някой не гледа сериозно на Sevi, да си знае, че е в дива заблуда, защото тази група до няколко години ще е национална гордост. Дано музикантите продължат само с този бесен хъс и фантазия.

Да, именно фантазията отличава Sevi от всички останали на родната сцена. И друг път съм казвал, те изпипват детайлите, а точно в тях се крие магията. Така беше и в петъчната вечер на последния ден от месец ноември.

Мястото – любимият им (ми) столичен клуб "Фейт". Поводът – промоция на видеото към парчето "Victim".

Ама презентация по Sevi-начин. С кабаретно-акустичен лайв и познатите им парчета, преработени до полуузнаваемост. В бонус – страхотен звук!

Но първо детайлите. Театрална рок сцена в поредица: барабани – закачалка с бомбета – стол с басист върху него – стар ретро телефон – Светлето на трон с ветрило в ръка – изобилие от свещи – кухарка с 12 ключа – няколко чадъра – и "кийборд" по който де що има мъж въздиша.

По пода - пушек, по тавана - 1- 4 класически електрически крушки в разчупена декорация и "жичкова" светлина на степени. Пълна наслада!

Интрото – само на клавиши и танцуваща девойка с горящи ръце. Следите ли ми приказката? Стотина души се дерат от кеф, а Севи запява "Into You" и за 40-45 минути групата ни застрелва с перфекционизъм.

Девет авторски песни, префасонирани във вълшебството на класиката "Fever" или нещо от този сорт. На практика за една промоция на ново видео, Севи са отрепетирали един изцяло нов албум със старите си песни. Ето затова са различни!

Слушайки този изпипан акустичен лайв, усетих, че досега на концерти на Севи Бенд съм зяпал основно Танчето (признах си!) и съм пропуснал важни неща. Като това какъв великолепен китарист е Боби Зашев, как гали басът на Рали Велинов и с какво настроение налага ударните Павлин.

В кабаретно-акустичен вариант гласът на Светлана е много по-различен, особено в лиричните моменти. Направо разкъсва. Много е добра!

За финал – слоу-версия на "Victim", та се върнахме в реалността да си припомним повода на този красив концерт. Премиерата на видеото към тази песен, но в оригиналния й, твърд вариант. Познайте от какъв носител? Добрата стара VHS-касета във видеокасетофон.

Е, как да не крещиш от удоволствие?

Според фронтдамата на Севи това е станало случайно, защото два лаптопа били сдали багажа същия ден, но аз упорито отказвам да й вярвам. Защото VHS-а са спомени и носталгия, а след кабаретен лайв нищо друго не ти е в главата!

Самото видео "Victim" (главен "виновник" – Боян Карамфилов) е направено с класа, но ще ми трябват поне още десетина гледания, за да му вникна. След брилянтния концерт трудно се превключва на киновълна.

"Най-вероятно това ще е последното ни видео от албума "What Lies Beyond …". Имаме толкова много нови песни, че със сигурност следващият ни клип ще е към една от тях!", обясни Светлана Близнакова специално за MySound.bg.

Като гледам скоростта, с която тези музиканти градят кариерата си, това означава след ... малко!

Песните от акустичния концерт на Sevi:

Into You
On My Own
Limited Edition
Hot
You Don’t Love Me
Run Away
Speed Up
If I’m Made
Victim

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички