Със Smugglers Swing Club и Alice Francis забравяш къде си


Със Smugglers Swing Club и Alice Francis забравяш къде си

5105

Тя е магнетична. Тя е секси. С глас ще те накара и ти да се почувстваш така. Тя е Алис Франсис (Alice Francis).

А заедно с музиката, излизаща под ръцете на двамата (Sir Chul-Min Yoo и Mr. Goldielocks)  от ляво и дясно на Нейно котешко изящество, ще се зачудиш много сериозно къде си. С един крак и танцова стъпка си сред кристални полилеи, дим от цигарети, шапчици с пера и фракове... изобщо в едни прекрасни черно-бели времена. Другият ти крак, обаче, ще подскача съвсем в настоящето – модерно, електронно, но въпреки това някак изтънчено и непретенциозно.

Всичко това бе събрано в преобразената в горе-долу такава обстановка голяма зала на Микстейп 5 във вечерта и нощта на 9 февруари. Аплодисментите първо са за нашето топ суинг дуо – The Smugglers Collective (Смъглърс Кълектив), благодарение на което поредното издание на Smugglers Swing Club отново остави стабилна доза позитивни емоции у нас. Изобщо всичко е някак приповдигнато и еуфорично! И не е, защото трябва да го напиша този текст и да го предам навреме ха-ха-ха. Искаме да танцуваме, искаме да забравим, искаме различно усещане от клубна вечер.

И както се казва: "ТА-ДААА!". Получихме го.

"St. James Ballroom" от едноименния албум бе началото на нашата приказка в приказката. И понеже е една от онези неизричани обществени тайни, че понякога любов и агресия се сливат, с усмивка си припявахме "Shoot Him Down", припомняйки си клипа към песента. Тематиката почти се запазва. Следва момент за "искрено и лично", в който Алис ни споделя, че "Kiss My Ass" е плод на нейно преживяване в света на романтиката (ах, като го слушам този текст – романтиката е жива!). Със сигурност, ако съм мъж и тя ми го изпее така нежно, не ще се обидя.

Тук сега се вълнувам много. В понеделник бяхме на рождения ден на клуба, а снощи -  съвсем без да сме очаквали, бяхме на този на Мr. Goldielocks и съвсем в реда на нещата всички му изпяхме "Happy Birthday". Празнично, празнично и още по-празнично!

На няколко пъти буквално зяпнах към сцената. Единият със сигурност бе при микса на "What You Are Made Of" с песничката от  анимацията "Мадагаскар" – "I Like To Move It"… в нещо-като-рага вариант. Аха. После, така, както е в прекрасната си и оскъдна рокля, Първата Дама на новата суинг ера отклони вокалните си умения към рапиране. И макар и да е необичайно за суинг парти (въпреки че нещо подобно се случи и при гостуването на The Correspondents и публиката отново полудя), дъбстеп елементите присъстваха. Питам аз  - къде сме?

Дали е имало бис? Разбира се. Той също ни изненада приятно. "Genie In A Bottle" е абсолютната класика на Кристина Агилера. Но ние я чухме в Алис Франсис вариант.

Смъглъри, тръпнем за следващото издание!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички