A State Of Trance с Armin Van Buuren в зала Арена Армеец


A State Of Trance с Armin Van Buuren в зала Арена Армеец

8900

Вчерашната нощ беше специална не само за Балканския полуостров, но и за цяла Източна Европа.

Не в политически, а в музикален план.

София и родната публика бяха удостоени с честта да са една от 11-те спирки в световното турне на A State Of Trance (ASOT). Зад абревиатурата се крие 600-то юбилейното издание на легендарното радио предаване на Диджей N 1  - Armin Van Buuren (Армин ван Бюрен). Твърде дълго чаканото събитие най–после се състоя в - както много пъти сме казвали, уникалната по рода си зала "Арена Армеец". И макар че за музикални прояви от подобен ранг е твърде трудно да се пише, понеже да си бил там и да чуеш , е от изключителна важност, все пак вечерта протече горе-долу така...

Първи зад космическия пулт застана най–малко опитният Ruben de Ronde, който подгря прииждащите фенове на транс музиката от 21.30 до 23 часа... И още един първи път: пред българските фенове застанаха унгарците Myon & Shane 54, които продължиха недовършеното от младока преди тях, като подпукаха с вокален и еуфоричен хаус огромните  парти тълпи. Към края на сета на тандема зала "Арена Армеец" вече беше препълнена и всички очакваха да разберат защо е тази истерия около А State Of Trance.

Истинското начало на шоуто бе поставено от Ferry Corsten (Фери Корстен). Саундът на именития холандец нямаше как да бъде сбъркан с нито един от останалите в общия шейкър снощи. Може би най–твърдо звучащият диджей на вечерта. Каменна физиономия от Corsten. Особен транс сфинкс.  Железен саунд, част от който бе и новото му - забележително,  парче със странното име "Kudawudashuda".

Armin стартира в точно два през нощта. Него не го виждаме за първи път, макар че преди години, когато Tiesto (Тиесто) вече беше идвал два пъти в България, Armin все още липсваше, и MySound.bg беше първата наша медия, която очи в очи го попита кога ще посети милата ни родина... От този момент насетне грандът не само че предприе десанти у на нас, ами тази година ни нареди сред 11-те дестинации на единственото по рода си транс шоу ASOT. Всъщност, и при Ван Бюрен имаше нещо, което се случи за първи път тук.  Допреди снощи той беше гастролирал все през лятото и само на Черноморието,  а този път бе събрал цялата си  армада за първо парти в столицата. Ако Ferry Corsten беше с най–твърдия саунд, Armin ни демонстрира най– плавния, без прекъсвания, с малко вокали.  Два часа транс, изпълнен с химни и любов. В електронната симфония прозвучаха парчетата му  "Suddenly Summer", "Not Giving Up On Love" и величавото "Orbion". Той беше и единственият гост, който се осмели да вземе микрофона и да признае, че често му задавали въпроса защо е избрал София за една от спирките на ASOT. Диджей N 1 показа препълнената зала "Арена Армеец" и с това обясни защо... Очевидно някой е бил скептичен относно домакинството ни на това събитие... В крайна сметка Armin напусна руля в четири след полунощ, като отново развя българското знаме и поздрави всички жени за Осми март с един от първите си големи хитове, дебютирал по световните сцени преди повече от 13 години, а именно - "Вurned With Desire". По време на радиошоуто му това парче би прозвучало в рубриката Classic Of The Week.

И макар че след Armin десетки хора започнаха да напускат залата, сякаш убедени, че са видяли най–доброто от този мегаспектакъл, за мен лечно той тепърва  предстоеше. След като Tiesto е почти дезертирал от транс сцената напоследък, има само едно име, което грее на хоризонта на транс музиката с ярка светлина.

Истински екзотичната птица на вчерашното издание на А State Of Trance - Dash Berlin. Защо екзотична ли? Защото Аrmin може да бъде видян под път и над път, стига да имаш това желание. Все някъде по света ще го засечеш. С Dash Berlin ситуацията не е такава, дали защото подбира участията си,  дали защото се "пести", не е съвсем ясно. Но е факт: изключителен късмет, че видяхме и третия голям холандец зад пулта в София. И пак за първи път. Известен с мегапопулярните си вокални  транс парчета, Dash Berlin се раздаде и ни зараадва с всички тракове,  заради които го знаят вече по целия свят. Неговите колаборации с Jonathan Mendelsohn и Emma Hewitt - "Better Half Of Me" и "Waiting", новите "Silence In Your Heart" и "Fool For Life", както и транс химнcът "Till The Sky Falls Down" на практика показаха артилерията "Dash Berlin". Той ни разцепи без да му мигне окото, а залата не остана безпристрастна.

За край, но далеч не по заслуги, бе оставен Dennis Sheperd, който веднага пусна най–известното си парче и един от големите хитове на миналата година - "Fallen Angel". На присъстващите им стана ясно, че скорошен край на партито не се очертава...

Спорно е дали наистина това беше най–голямото парти на закрито в България досега, както обяви Armin van Buuren в профила си във Facebook няколко часа по-късно, просто защото съм присъствал на Tiesto и Carl Cox – и техните сетове хич не са за пренебрегване. Но нека кажем, че Armin е флиртувал с феновете се. Друго бе уникалното във вчерашната транс нощ. За първи път на българска сцена застанаха един след друг толкова много и така известни имена. И още нещо, което убягва на мнозина: фактът, че в последните месеци София бе интензивно рекламирана като транс дестинация, накара много чужденци да я потърсят на картата, че и да дойдат. Гърци, румънци, македонци, хървати, сърби и англичани – всеки носеше своето си знаме... Дали през вчерашната нощ музиката не показа как се правят онези, тънките неща, с хората, онова, с което в последно време политиката не успява... Големи благодарности на организаторите от "Ялта"... (Техните идеи не спират да ни изненадват. С нетърпение очакваме да разберем какво планират за лятото.).

Но по-голям подарък за Международния ден на диджея (World DJ Day)- 9 март, от това - здраве му кажи!

Снимки от ASOT 600 - в секцията "Галерия".

Видео от фиестата - на:

http://www.youtube.com/watch?v=9Ain5GWwGDg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички