Любовна херостратегия: LaText с Ла Музика c първи сингъл на живо


Любовна херостратегия: LaText с Ла Музика c първи сингъл на живо

7039

Авангардната формация LaText (Ла Текст) е готова с дебютния си сингъл "Любовна херостратегия", който ще бъде представен по повод първата годишнина на бандата.

Събитието е в софийския клуб Maze от 20.00 ч. на 4 април, четвъртък.

Парчето, записано в Ecomonic и Fulluna Studio и смесено и мастерирано от Ангел ПенчевАчо (eкс-Клас), е в типичния за групата стил, съчетаващ деликатността на поезията със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. Освен "Любовна херостратегия" ще прозвучат и най-новите композиции на четворката - "Офталмология на отсъствието" и "Париж", както и вече познатият им репертоар, но в нови аранжименти и със специални гости!

Заедно с LaText на сцената ще бъдат поетите Емануил А. Видински (автор и на MySound.bg), Камелия Спасова и Иван Ланджев, китаристът Георги Георгиев от група Остава, както и румънският поет и пърформър Петер Шрагер.

Концертите на LaText са Spoken Word пърформънси, в които стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани) .

До момента групата е осъществила множество самостоятелни концерти, има изяви на няколко музикални, театрални и литературни фестивала - пловдивския "Улица Отец Паисий", "Седмици на четенето" в София, Малък сезон на ТР "Сфумато", "София диша", "София: Поетики", "Поетични струни" в Харманли и на фестивала "Улица Нов Живот – 20 години след Димитър Воев".

Входът за концерта е свободен!    

"Любовна херостратегия":

https://www.youtube.com/watch?v=OEPvr9gB5sw
https://soundcloud.com/latext_official/veatpltovasq
LaText - на:  
http://latext.eu
https://www.facebook.com/LaTextBg;   

Maze e на улица "Христо Белчев" 1

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички