26 години Mедикус, наздраве за добрите стари времена


26 години Mедикус, наздраве за добрите стари времена

4310

Какъв по-хубав повод да си припомним емблематичните песни на група Медикус (Medicus) от Деня на лекаря?

Разбира се, на концерта, който популярната кънтри-рок банда ще изнесе в столичния клуб Студио 5 на 7 април (неделя), няма да се възпяват болести и лекарства, а ще звучат хитовете "Векът на любовта", "Кошница с мечти", "Там при Джино" и още много други. Купонът, с който музикантите ще отбележат своята 26-годишнина, започва в 21.00 ч. Вход: 10 лв.

Както винаги, Коцето-Калки ще оглави четата, а лечебната музика ще извира под пръстите на Момчил Колев (половинката от творческия тандем Дони и Момчил), д-р Венци Везенков (бас китара), Любчо Бозаджиев (ударни инстументи), Румен Трифонов (най-добрата кънтри китара в България). Очаква се от Афганистан да  пристигне с трясък самият майор д-р Илия Христов, който да подсили саунда с епохалните си перкусии. Всички, които могат да пеят, са добре дошли на сцената, приканват от формацията.

Бандата е основана в Медицинска академия - София, а за първи път се появява под това име по предложение на Коцето-Калки през 1987 на големия студентски фестивал в Плевен (4-7 април). Музикантите създават свой уникален романтичен стил, издавайки за 10 години четири албума и изнасяйки многобройни концерти в почти всички градове на България. Участието им в международни фестивали (Country Panic например) им носи награди и европейска слава. Музиката на Mедикус се харесва и на тийнейджъри, и на зрялото поколение.  След разпадането на групата през 1995 момчетата запазват традицията да се събират всяка година, за да празнуват своя рожден ден. Тази година с поредица от събития те ще припомнят на феновете си добрите стари времена.

Преди Калки и Ко. в Студио 5 предстои програмата Rock & ClassiX на Роберта.

Изявата е от 18.00 ч. Вход: 10 лв.

В репертоара на вокалистката е колекция акустични версии на любими за всички поколения песни на Битълс (The Beatles), Дженис Джоплин, Тина Търнър, италиански канцонети, класически рок, блус и  джаз стандарти, представени в авторска интерпретация.

Проектът събира на една сцена класическия пианист Младен Тасков, рок китариста Тони Language, перкусиониста Стоян Павлов, дебютантките Алекс и Влади (бек вокали), Ралица (виолончело) и Криси (цигулка и вокали).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички