Задава се грандиозен Solar Easter


Задава се грандиозен Solar Easter

4118

След историческото коледно парти Solar Christmas в зала "Арена Армеец", клуб "Ялта" ще повтори празничната емоция с великденското издание на най-добрия фестивал за електронна музика у нас - Solar. 
На 3 май, този път в столичния Интер Експо център, се задава поредното парти предизвикателство. Главният герой него е Richie Hawtin (Ричи Хоутин) (най-вляво на снимката). За класата на изявите му може да си говори много, но достатъчно е да припомним закриващото парти на Solar Dance Arena миналото лято. Тази енергия от морския бряг ще бъде пренесена в София, още повече, че визиите на шоуто са творение на гениалния Ali Demirel.За своята визита в столицата Richie ще е в компанията на дъблинчанина Гавин Линч (вдясно на снимката), по-известен под музикалния псевдоним Matador. От 2011 той е част от звездната селекция в музикалния лейбъл на Hawtin - Minus, и бързо се превръща в един от неговите любимци. И това не е случайно. Matador е изключително креативна личност, която започва да експериментира с музика още в тийнейджърските си години. "Пътуването" му започва със слушането на ранните компилации на Dave Clarke - "World Service" и на Richie Hawti - "Decks Efx 909”. В началото прави ремикси на редица популярни песни, но сам казва, че авторската музика е неговата страст. Това е и причината неговият сет наживо да е сред най-популярните изяви на артисти от електронната сцена пред публика.
На Solar Easter родните фенове ще посрещнат за първи път и испанеца Paco Osuna. В началото на своята кариера той определено е ориентиран към хаус музиката, като неговият звезден миг настъпва с включването му в списъка на резидентите на клуб Amnesia в Ибиса. За свой най-голям вдъхновител Paco  посочва Svan Vath (Свен Вет), а самият Svan вижда у испанеца огромен талант и го включва в своята агенция – Cocoon. През 2001 Osuna се ориентира към техно сцената, а пърформансите му постоянно фигурират в програмите на Fabric (London), DEMF (Detroit), WMC (Miami), SAMC (Buenos Aires), Amore (Rome) и много други. Българският представител на Solar Easter ще е резидентът на клуб "Ялта" -  Luibo Ursiny. 
Традиционното великденско издание на Solar се случва с подкрепата J&B и  Heineken.Билети за Solar Easter - чрез мрежата на eventim.bg и Белия бар в "Ялта".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички