Бомбена нощ с Carl Cox в зала Арена Армеец


Бомбена нощ с Carl Cox в зала Арена Армеец

4467

Винаги си заслужава да присъстваш на събитие, в чийто афиш грее името на Carl Cox (Карл Кокс).

Не само защото това е истинският класик на техното, а и защото когато той ще участва в партито, то със сигурност ще дойдат да го видят хиляди. В бизнеса това се нарича сигурна инвестиция.

Метрополис за пореден път заложиха насигурно, канейки Шоколадовия Буда, когото нашите журналисти съвсем неслучайно наричат любимец на българската публика.

Вратите на столичната зала "Арена Армеец" бяха отворени в 21.00 часа на 19 април. В 22.00 ч. партито беше открито със сет на Petar. След това на сцената се качиха Ясен Петров (Jassen Petrov) и DJ Doncho. Между 01.00 и 02.00 ч. се чу равномерният, макар и леко еднообразен, саунд на останалата част от екипа на Metropolis - Miss Lidiya & DJ Smurf (Roboloco).

Много пъти досега сме казвали, че "Арена Армеец" е била "взривявана", в онзи - музикален, приятен за ухото, смисъл. Е, през последните години, представителната зала беше истински титуляр в това да домакинства наистина едни от най–големите имена от музикалния свят. Истина е и това, че Carl Cox е идвал няколко пъти в България, но така и не се беше появявал в арената на славата. Факт, който вече е в миналото. Ветеранът взриви "Арена Армеец" с 4-часов сет - между 02.00 и 06.00 сутринта. Нататък щафетата пое DJ Стивън.

Има нещо, което съм казвал и преди за този титан на електронната музика, което смятам, че е интересно да бъде взето под внимание. А и за разсъждение. В България американецът е известен като бащицата на техното, което вече не е на толкова преден план в електронната сцена, не е on time, както се казва. В други страни Carl Cox рядко може да бъде чут да пуска техно. Дали защото концепцията на Метрополис е такава, или просто, защото в България не познаваме другите лица на Шоколадовия Буда... Е, у нас винаги е техно. От онова, за което имаш чувството, че върви почти едно и също през цялото време...

Нещо подобно се случи и почти преди две години - именно на откриването на "Арена Армеец", когато Жан Мишел Жар посети София. Да, той впечатли всичките си фенове, но го направи със стари фокуси. Изнесе концерт, който е трябвало да бъде изнесен от него отдавна... А пропусна по-новия си и адекватен към 21 век репертоар.

Не казвам, че по тези ширини сме изостанали в музикално отношение. Нито като вкус. Никога не бих написал подобно нещо... Но някои неща просто леко ни убягват.

Това не пречи по никакъв начин Carl Cox да не е блестящ зад пулта, колоритен, не спиращ да се движи, в страхотна физическа форма, непрекъснато и неуморно да контактува с публиката.

Някъде из пресата преди партито прочетох, че обичал да се връща в България. Не се съмнявам... Тук Carl Cox е кралят на техното.

Другото също е отдавна известно: Метрополис са неповторими. Феновете - също.

Наелектризираща вечер...

Снимки - в секция "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички