Отбелязваме рождения ден на Димитър Воев с тематична вечер


Отбелязваме рождения ден на Димитър Воев с тематична вечер

7168

По повод рождения ден на Димитър Воев, който щеше да навърши 48 години на 21 май, столичният клуб "Нов Берлин" (neu!berlin), кани на вечер, посветена на творчеството на поета, съчетана с изложба на фотографии от личния архив на Нели Недева-Воева, и представяне на второто специално издание на поемата "Нова генерация завинаги", подготвено от Радост Николаева.

Съпътстващата музика, естествено, ще бъде тематична, в рамките на българското ню уейв наследство, анонсира Нели Недева - Воева, съпруга на покойния бард.

Начало: 19.00 ч.

Вход: свободен.

Събитието се осъществява със съдействието на фондация "Димитър Воев - Нова Генерация" и Dark Wave Group Sofia.

Димитър Воев (1965-1992) е български поет, композитор, вокалист и баскитарист, най-известен като основател на култовата Нова Генерация от течението дарк уейв, създадена през 1987 и съществувала в различни състави до смъртта му през 1992 година.  Не нова, а студена вълна - така белият самотен скорпион определя стила на своята Нова Генерация. Как му се иска ново да е поколението, и то завинаги. Прекарал години в ъндърграунда с Парадокс, Воцег и Чугра Кале и Вход Б, Митко Воев изплува на повърхността на обществото с Нова Генерация. Това не е просто група, а завършен израз на въжделенията на поколението, което търси промяната. 

С текстовете си Воев налага т.н Студена вълна като идейно направление и се превръща в емблема на интроспективния рок бунт.

"Нов Берлин" е на улица "Султан тепе" N 18.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички